25 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxTeach-in of CNC-draaien?

In deze nieuwsbrief gaan we nog eens dieper in op de verschillen tussen teach-in en CNC-draaien. Beide technieken zijn nog altijd geliefd bij hun eigen publiek, maar toch wordt teach-in steeds minder gebruikt. Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee technieken?

In Europa zijn er ook enkele interessante ontwikkelingen: zo heeft de Europese Commissie de fusie tussen thyssenkrupp en Tata Steel verboden omdat de concurrentie zou worden ingeperkt.

Eurofer heeft dan weer aan Europa gevraagd om de vrijwaringsmaatregelen in de staalsector te herzien, omdat ze niet werken zoals gehoopt.

Matthias Robbe

Bladmanager

Lees ook:

Hoe de juiste zware bestelwagen kiezen?

Vraag hier uw testrit aan!

DIGITALISERING ZAL TEACH-INBESTURING VERDER TERUGDRINGEN

Dikwijls kiezen bedrijven voor reparatiewerkzaamheden voor een teach-inmachine in plaats van een CNC-draaibank. Na al die jaren heeft de teach-indraaibank (of -freesbank) nog steeds trouwe fans, terwijl er ook nog altijd een groep verspaners is die vasthoudt aan de conventionele machine waarbij de mechanische handwielen de sleutelrol spelen.
Volledig artikel lezen

EUROPESE COMMISSIE VERBIEDT FUSIE TUSSEN THYSSENKRUPP EN TATA STEEL

De Europese Commissie heeft de geplande joint venture tussen de staalbedrijven Tata Steel en ThyssenKrupp verboden. Volgens Eurocommissaris Margrethe Vestager zou de fusie de concurrentie op de markt zou inperken en de prijzen voor diverse staalproducten verhogen.
Lees meer

EUROFER WIL DAT EUROPA VRIJWARINGSMAATREGELEN HERZIET

Eurofer heeft de beleidsmakers van de EU opgeroepen tot dringende maatregelen om de sector te helpen. Die wordt geconfronteerd met een grote staalexport die naar de EU wordt verlegd als gevolg van de invoerheffingen die de VS in 2018 op de staalinvoer hebben geheven.
Lees meer

ONDERZOEKSPROJECT ICOMPOSITE 4.0 VERLAAGT PRODUCTIEKOSTEN

Binnen het onderzoeksproject "iComposite 4.0" zijn Schuler en zijn partners erin geslaagd om de kosten voor een prototype onderdeel en de doorlooptijden te reduceren met respectievelijk meer dan 50 procent en meer dan 40 procent.
Lees meer

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

De moderne, zware bestelwagen evolueerde tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren.
Volledig artikel lezen

ONTVANG MAATWERKGEREEDSCHAPPEN SNELLER EN GEMAKKELIJKER

Klanten van Sandvik Coromant kunnen nu snijgereedschap online op maat maken, zonder met een vertegenwoordiger van het bedrijf te overleggen. Hierdoor duurt het minder lang om een order te plaatsen, wat dan ook de totale leveringstijd vermindert.
Lees meer

CONSTRUCTIE DE GREYT STEEKT VERSNELLING HOGER MET MICROSTEP MASTERCUT

160pxMetaalbedrijven staan tegenwoordig steeds meer onder druk: de eisen van de klant worden altijd maar belangrijker. Alles moet sneller worden geproduceerd en geleverd. Constructie De Greyt investeerde daarom in een MicroStep MasterCut-X 6001.20 P plasmasnijmachine, geleverd door Wouters Cutting & Welding.
Volledig artikel lezen

KLASSIEKE MECHANIEK HAND IN HAND MET HEDENDAAGSE TECHNOLOGIE EN ELEKTRONICA

160pxAPT International is al jarenlang de vaste waarde en de belangrijkste Belgische verdeler van tweedehandsmachines voor de metaalverwerkende industrie. Daar zijn enkele goede redenen voor. Zo beschikt het bedrijf uit Deinze over een gigantisch aanbod van duizenden machines van alle soorten en types.
Volledig artikel lezen

JORG MACHINES BOUWT COIL LASERSNIJMACHINE VOOR COLPRO

160pxColpro timmert al 25 jaar aan de weg met engineering, productie, montage en toelevering en beschikt over een uitgebreid en geavanceerd machinepark. Nu heeft Colpro gekozen voor de Jörg Lasersnijmachine voor het snijden van divers plaatwerk voor de gevelbekleding.
Volledig artikel lezen

HEXAGON INTRODUCEERT UNIEKE LASERTRACKER MET FUNCTIE VOOR DIRECT SCANNEN

160pxDe Leica Absolute Tracker ATS600 introduceert een nieuw concept in lasertrackers van metrologieklasse: 3D-scannen zonder richtmerk, direct vanaf de lasertracker. Vraag een gratis demo aan! Stuur daarvoor een e-mail naar contact.nl.mi@hexagon.com met als onderwerp 'demo aanvraag ATS600'.
Lees meer

DE FRUYTIER FOCUST OP INNOVATIEVE GEREEDSCHAPPEN

160pxDe opdrachten in de metaalsector worden er niet eenvoudiger op. Vaak kan de klus enkel met state-of-the-artsnijgereedschappen worden geklaard. De Fruytier is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in werktuigen voor metaalbewerking.
Volledig artikel lezen

WALTER AG VIERT HONDERSTE VERJAARDAG MET NIEUWE FREESGENERATIE

160pxWalter werd in 1919 opgericht door de ingenieur en metallurg Richard Walter. Om dat te vieren heeft het bedrijf begin 2019 de geheel nieuwe freesgeneratie Xtra·tec® XT op de markt geïntroduceerd.
Volledig artikel lezen

DE OPLOSSING VOOR HET BEWERKEN VAN GROTE STUKKEN

160pxWerkstukken met grote afmetingen vragen een specifieke aanpak om te verspanen. Fabrikanten moeten technologische processen plannen en efficiëntere snijgereedschappen kiezen om zware onderdelen te produceren. Daarom biedt Iscar u de HELITANG- en HELIDO-vlakfrezen.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Teach-in of CNC-draaien?

Digitalisering zal teach-in terugdringen

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be