11 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAdditive manufacturing als alternatief voor spuitgieten?

In het verleden werd additive manufacturing (AM) vooral gebruikt in het ontwerpproces van matrijzen. Tegenwoordig worden printers ook vaak ingezet in het productieproces, maar het direct printen van onderdelen is (nog) geen vervanging voor het spuitgieten van datzelfde onderdeel.

Aanvullend op dit thema werden op 22 mei de winnaars van de drie categorieën van de Metal3D Challenge van hogeschool Vives bekendgemaakt. Ook in Limburg komt AM in het nieuws. De Technologiecampus T2 van Syntra Limburg heeft namelijk een 3D-printer aangeschaft. Die werd gemaakt door Sirris.

Matthias Robbe

Bladmanager

Extra nieuws: moderne zware bestelwagens zijn populairder dan ooit: vraag hier uw testrit aan!

BETERE WARMTEOVERDRACHT DOOR 3D-PRINTING

Spuitgieten is veruit de meest gebruikte methode voor de massaproductie van kunststof onderdelen. De techniek leent zich uitermate voor het snel produceren van grote aantallen identieke onderdelen met krappe toleranties.
Volledig artikel lezen

SCHRIJF U NOG SNEL IN VOOR DE WORKSHOP 'BEST PRACTICES IN METAL3D PRINTING'

Hogeschool Vives organiseerde in januari een hands-on workshop rond metaalprinten. Wegens het succes komt er op 12 juni een extra sessie in het Vives Maaklab in de Doorniksesteenweg 145 te Kortrijk.
Lees meer

DE WINNAARS VAN DE METAL3D CHALLENGE ZIJN BEKEND

Op 22 mei vond op de Advanced Engineering beurs in Gent de prijsuitreiking van de Metal3D Challenge plaats, georganiseerd door Hogeschool Vives en Flam3D. De deelnemers werden ingedeeld in 3 categorieën: studenten, makers en bedrijven.
Lees meer

3D-METAALPRINTER VOOR TECHNOLOGIECAMPUS T2

De technologiecampus T2 van Syntra Limburg, VDAB en Stad Genk heeft eind mei een eerste 3D-metaalprinter in huis gehaald. De campus T2 had al enkele kunststof 3D-printers in huis, maar hebben nu ook een eerste 3D-metaalprinter aangekocht.
Lees meer

HAAL HET BESTE FREESRESULTAAT OP DE MEEST EFFICIËNTE MANIER

Op 19 en 20 juni organiseert FANUC Benelux samen met zijn dealers TECMO Machinery en Humacs Krabbendam en met gereedschapsleverancier Sandvik Coromant het event 'Milling Made Easy'.
Lees meer

VERSPANING, ZO KAN HET OOK

Op woensdag 22 mei en donderdag 23 mei verzamelden Iscar en Mazak enkele tientallen klanten voor enkele live demonstraties op de Integrex i-300ST en Variaxis i-300AWC.
Lees meer

UNIVERSAL ROBOTS SPLITST INTEGRATIE EN DISTRIBUTIE IN DE BENELUX

Om aan de exponentieel stijgende vraag naar cobots in de Benelux te blijven voldoen, intensifieerden Universal Robots en Gibas Automation hun samenwerking.
Lees meer

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

De moderne, zware bestelwagen evolueerde tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

BINNEN DE 2 MINUTEN VAN TEKENING NAAR OFFERTE MET ONLINELASERWORKS.BE

De divisie Laser Works, onderdeel van thyssenkrupp Materials Belgium, staat gekend als vooraanstaand toeleverancier in het computergestuurd plooien en lasersnijden van zowel plaat als buis.
Lees meer

POLLERS BOUWT SPOOR VOOR 'S WERELDS GROOTSTE ROBOT

160pxOp 75 jaar tijd groeide Pollers uit van een eenmanszaak tot een hedendaagse onderneming met 30 werknemers, gespecialiseerd in het toeleveren van mechanische onderdelen, halffabricaten en complete machines. Voor een van hun trouwe klanten Vansichen Linear Technology maakte het metaalverwerkend bedrijf uit Heusden-Zolder een 'robot track' van 12 meter, bestemd voor de grootste productierobot ter wereld.
Volledig artikel lezen

JAN DE NUL VERNIEUWT OPSLAG STAALPLATEN

160pxVoor de werkplaats in Hofstade investeerde de Jan De Nul Group onlangs in een gloednieuw, geautomatiseerd opslagsysteem van Eurostorage. De U-box biedt plaats aan tot wel 250 ton aan staalplaten, die dankzij de verrijdbare cassettes eenvoudig in of uit dit magazijn te voeren zijn.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Additive manufacturing als alternatief voor spuitgieten?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be