25 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWat zijn de voordelen van bevelsnijden?

Bevelsnijden, oftewel het snijden onder een hoek, draagt zijn steentje bij aan de evolutie die plasmasnijden de laatste jaren heeft doorgemaakt. Door meer in te zetten op procescontrole en een intuïtief gebruik van software, kwam de techniek steeds meer op de voorgrond. Die wordt vaak gebruikt als lasnaadvoorbereiding op staal en non-ferrometalen. Wat zijn hiervan de voordelen? Waarmee moet rekening gehouden worden? En zijn er nog pijnpunten? U leert het in deze nieuwsbrief.

Matthias Robbe

Bladmanager

BEVELSNIJDEN STAAT MEE AAN DE BASIS VAN 'PLASMAREVIVAL'

Plasmasnijden heeft de afgelopen jaren een constante evolutie gemaakt. Onder andere de snijkwaliteit, de consistentie en het bereik zijn sterk verbeterd. Met plasma is tegenwoordig veel meer mogelijk, waardoor er meer overlap is met andere snijtechnologieën zoals laser- en autogeen snijden.
Volledig artikel lezen

MEER FLEXIBILITEIT MET NIEUWE MICROSTEP PLASMASNIJMACHINE

160pxSnelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit zijn de steeds terugkerende thema's bij metaalverwerkende bedrijven. Wie zich niet aanpast aan de nieuwe technologieën, krijgt het moeilijk. Tapi nv uit Gent heeft daarom onlangs een MicroStep MasterCut plasmasnijmachine aangeschaft bij leverancier Wouters Cutting & Welding.
Volledig artikel lezen

STILLER EN PRECIEZER PLASMASNIJDEN BIJ PLASMA SOLUTIONS

160pxKlanten worden steeds veeleisender wat betreft plasmasnijden. Het moet sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Plasma Solutions heeft daarvoor de beste oplossingen. De exclusieve verdeler van machines van Kjellberg Finsterwalde voor Frankrijk en de Benelux biedt u de nieuwste technologieën, technieken, machines en software aan. Zo zorgt de Silent Cut voor een hogere veiligheid en ergonomie door het geluidsniveau met 15 decibel te verlagen.
Volledig artikel lezen

PRODUSOFT: CAD/CAM SOFTWARE OP MAAT VAN UW BEDRIJF

160pxProdusoft is specialist in CAM software voor frezen, draaien, vonken en plaatwerk en CAD voor matrijzen en stempels. Van serieproductie tot prototypes, van offerte tot DNC. De firma met vestigingen in België en Nederland heeft steeds de aangepaste software om het werkproces van uw bedrijf eenvoudiger te maken, te versnellen en/of te automatiseren.
Volledig artikel lezen

WELDING WEEK STEEKT IN NIEUW JASJE

160pxOp 19 november is het weer zover: na vier jaar wachten vindt er in Antwerpen opnieuw een Welding Week plaats. In deze voorbeschouwing gaan we dieper in op wat we allemaal mogen verwachten van het event, wat er allemaal is veranderd en welke experts er komen spreken.
Volledig artikel lezen

GEZONDE LUCHT PRIORITAIR IN WELDA ACADEMY

160pxDe firma Welda uit Oostakker bekommert zich - meer nog dan louter het verkopen van producten - om het verschaffen van laskennis. Kennis die via het personeel wordt aangereikt, maar sinds vorig jaar ook via de Welda Academy.
Volledig artikel lezen

VAN MATERIAALKEUZE TOT GEREALISEERD PRODUCT

Chef-koks op tv maken stap voor stap met de juiste ingrediënten het lekkerste gerecht klaar, om dan uiteindelijk de creaties te tonen zoals die worden geserveerd. Met deze metafoor kondigen Mikrocentrum en VOM de samenvoeging van de vakbeurzen Materials en Eurofinish aan, wat de organisatoren zelf een logische keuze noemen.
Volledig artikel lezen

ONTVANG MAATWERKGEREEDSCHAPPEN SNELLER EN GEMAKKELIJKER

Klanten van Sandvik Coromant kunnen nu snijgereedschap online op maat maken, zonder met een vertegenwoordiger van het bedrijf te overleggen. Hierdoor duurt het minder lang om een order te plaatsen, wat dan ook de totale leveringstijd vermindert.
Lees meer

MELOTTE KIEST VOOR GROTE IBARMIA CNC-MACHINE

160pxMelotte uit het Limburgse Zonhoven is al jaar en dag specialist in het vervaardigen en herstellen van precisiegereedschappen en matrijzen. Daar is de nodige flexibiliteit en nauwkeurigheid voor nodig. Om die reden heeft de firma onlangs een Ibarmia ZVH 58/3000 freesmachine aangeschaft bij Germond. “Dankzij de nieuwe machine hebben we meer nuttige uren, wat ons veel tijd en dus ook kosten bespaart", vertelt zaakvoerder Peter Perremans van Melotte.
Volledig artikel lezen

HOE DE JUISTE BAND VOOR DE JUISTE BESTELWAGEN KIEZEN?

De rolweerstand van een autoband moet beperkt blijven om de brandstofzuinigheid van het voertuig niet te benadelen. Anderzijds moeten die banden - naast grip- en slijtvastheid op zowel droog als nat wegdek - voldoende rijcomfort en remvermogen demonstreren.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Wat zijn de voordelen van bevelsnijden?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be