12 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWanneer is een combimachine zinvol?

Er bestaan heel wat verschillende soorten combimachines. Enkele voorbeelden zijn bewerkingsmachines waar een markeerunit aan toe is gevoegd of de combinatie waterjet- en plasmasnijden. Combimachines komen meer en meer voor en hebben hun voordelen, zoals lagere kosten.

In ander nieuws pleit de Europese Staalassociatie Eurofer voor een verlenging van het mandaat van het “Wereldforum voor overschot in de staalsector" (GFSEC), dat afloopt in november 2019.

Verder leert u in deze nieuwsbrief ook hoe apps u kunnen helpen op de werkvloer, bijvoorbeeld door service engineers een speciale field service app te geven, zodat reparaties sneller en efficiënter gebeuren.

Matthias Robbe

Bladmanager

DE GROTE VERSCHEIDENHEID AAN COMBIMACHINES

Bij combimachines voor plaatbewerking wordt er dikwijls meteen gedacht aan de pons-lasermachine. Dat is echter niet de enige combimachine. Ondertussen zijn er meerdere bewerkingsmachines voor plaat die verschillende technieken combineren.
Volledig artikel lezen

HOE APPS DE MAAKINDUSTRIE VERANDEREN

Metaalverwerkende bedrijven moeten steeds efficiënter werken. Hierbij komt dan ook digitalisering kijken. Apps maken daar uiteraard een deel van uit. Door in een app een volledig proces te automatiseren, werk je sneller en efficiënter. Een bijkomend voordeel is dat alle data verzameld worden in een app, waardoor het bedrijf inzicht krijgt in alle aanvragen in de business.
Lees meer

EUROFER WIL MANDAAT 'WERELDFORUM VOOR OVERSCHOT IN DE STAALSECTOR' VERLENGEN

Op 28 en 29 maart vond het Wereldforum voor overschot in de staalsector (GFSEC) opnieuw plaats. Het GFSEC is eind 2016 opgericht op instructie van de leiders van de G20. Het forum had tot doel informatie verzamelen en verslag uit te brengen over de ontwikkeling van de vraag naar en het aanbod van staal, de staalproductiecapaciteit en het overheidsbeleid dat tot wereldwijde overcapaciteit leidt, zoals subsidies. In november 2019 loopt het mandaat van het forum echter af. "Wij roepen de leden van het Forum op om in te stemmen met een verlenging van het mandaat van het forum na november 2019", aldus Axel Eggert, directeur-generaal van Eurofer.
Lees meer

STAALDRAADFABRIKANT BEKAERT SCHRAPT 281 JOBS

Bij staaldraadfabrikant Bekaert staan 281 jobs op de helling. Volgens Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws wil het bedrijf herstructureringen doorvoeren in ons land.
Lees meer

SECO ORGANISEERT MASTER CLASS 'TOEGEPASTE VERSPANINGSFYSICA'

Op 21 en 22 mei organiseert Seco Tools Benelux bij STODT in Hengelo voor de tweede keer een Master Class 'Toegepaste verspaningsfysica'. De opleiding, gedoceerd door Patrick De Vos, richt zich op productie- en engineeringverantwoordelijken die een beter inzicht willen krijgen in en controle over de sleutelindicatoren, zowel technologisch als bedrijfseconomisch, van hun verspanende productieprocessen.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

DE X8 MIG WELDER: KEMPPI'S BESTE OPLOSSING VOOR ALUMINIUM LASSEN

160pxDe X8 MIG Welder is de belichaming van lascomfort met geweldige boogprestaties en is bijzonder geschikt voor aluminium lasuitdagingen. De X8 MIG Welder herdefinieert ergonomie in het belangrijkste gereedschap van de lasser, de laspistolen: de handgreep, mobiliteit en stabiliteit zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de vereisten van de meest veeleisende lastaken.
Lees meer

MEER FLEXIBILITEIT DANKZIJ GOED GEOLIEDE MÉNAGE À TROIS

160pxErpa en Algemene Mekaniek Desmet Kris (DSK), allebei verspanende bedrijven. Het ene met een focus op stukwerk en series - weliswaar zelden groter dan 400 stuks - het andere op stukwerk en herstellingen; het ene met een machinepark voor grotere stukken, het andere houdt het wat draaiwerk betreft op een diameter van 350 mm. Kortom: perfect complementair, had ook Kurt Vanwynsberghe begrepen. Toen de eigenaar van Erpa hoorde dat DSK te koop stond, aarzelde hij niet. Wat de overname nog mooier maakte, was dat beide bedrijven zweren bij de kwaliteit van Mazak. Qua inwisselbaarheid van programma's en operatoren biedt dat veel mogelijkheden. Een goed geoliede ménage à trois was geboren.
Volledig artikel lezen

TOTAL FOLIA: DE GROENE REVOLUTIE IN VERSPANING

160pxEnergiebedrijf Total zet, met de lancering van het product Folia, een nieuwe stap. Folia is een wateroplosbare koelvloeistof gebaseerd op biopolymeren en bevat geen olie. Hierdoor is deze vloeistof, in tegenstelling tot haar voorgangers, onschadelijk voor operatoren en is er geen sprake meer van een gladde werkvloer. Bovendien zorgt het ook voor een langere levensduur van gereedschappen. Wie denkt aan de efficiëntie, denkt aan Folia.
Volledig artikel lezen

LASER WORKS INVESTEERT IN BUIZENLASER ADIGE LT8.10

160pxAls ervaren speler in het laseren en plooien van inox, staal én alu, blijft Laser works investeren in nieuwe machines om klanten steeds vooruit te helpen. Het atelier is uitgebreid met de volledig geautomatiseerde buizenlaser Adige LT8.
Lees meer

VALK WELDING HELPT LASTIJD VERKORTEN EN KWALITEIT VERBETEREN

160pxVeel bedrijven besloten in het verleden goedkoper in China te produceren. Geheel tegen deze trend in besloot Solide, de Belgische fabrikant van aluminium klimmateriaal, zijn productie te optimaliseren en deze in eigen huis te houden. Dat leidde tot uitbreiding van twee naar vier lasrobotinstallaties, waarvan de laatste met het Active Wire process voor aluminium lassen is uitgerust. Productiedirecteur Jan Van Aerschot: “Onze 7-sporten ladders lassen we daarmee nu 30% sneller."
Volledig artikel lezen

SHOP.HEXAGONMI.COM - DE ONLINE WINKEL VOOR MEETTECHNOLOGIE

160pxVanaf nu kun je eenvoudig accessoires en reservecomponenten zoals sensoren en tasters voor coördinatenmeetmachines en lasertrackers bestellen via de nieuwe webshop.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Wanneer is een combimachine zinvol?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be