28 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVlaamse regering zet in op artificiële intelligentie

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen steunt samen met Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, het plan van de Vlaamse regering om jaarlijks 30 miljoen euro te investeren in artificiële intelligentie.

Het investeringsplan is opgesteld uit vier luiken: onderzoek, implementatie, ethiek en opleiding.

In ander nieuws heeft de Europese Commissie de beslissing genomen om de blootstelling aan de chemische stoffen chroomtrioxide en natriumdichromaat te verminderen, uit veiligheid voor de werknemers.

Matthias Robbe

Bladmanager

VLAANDEREN INVESTEERT JAARLIJKS 30 MILJOEN EURO IN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen en Sirris, het kenniscentrum van de technologische sector, steunen het plan dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd rond artificiële intelligentie. Er komt een jaarlijkse investering van 30 miljoen euro gericht op onderzoek, implementatie, ethiek en opleiding.
Lees meer

FABRIKANTEN CONTROLESYSTEMEN ONDERSTEUNEN UMATI

Umati, de universele interface voor bewerkingsmachines, kent steeds meer succes in de zoektocht naar een internationaal erkende standaardinterface voor de communicatie van bewerkingsmachines met IT-systemen van een hoger niveau. Umati wordt daarin gesteund door de controleproducenten Beckhoff, Bosch Rexroth, Fanuc, Heidenhain en Siemens.
Lees meer

OP DE KOFFIE BIJ ENKELE SPELERS UIT DE 3D-PRINTMARKT IN BELGIË

Begin februari 2019 organiseerde Metallerie in samenwerking met Flam3D een rondetafelgesprek met onafhankelijke instanties, enkele gevestigde waarden én kleinere start-ups over de hete hangijzers in de wereld van het 3D-metaalprinten. Er heerst immers nog heel wat onduidelijkheid over welke technologie de meeste kansen biedt en of we binnenkort ook massaproductie mogen verwachten. We poneerden enkele stellingen in de groep.
Volledig artikel lezen

DE EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven Inschrijven kan hier.
Volledig artikel lezen

PRAKTISCHE VOORDELEN VAN MODERNE PICK-UPS

Marktkramers, aannemers, land- en tuinbouwers, loonwerkers, boswachters … Kortweg de moderne ondernemers, die professioneel over extra laadruimte willen beschikken, regelmatig zware aanhangwagens slepen en zo onvervalste 4x4-eigenschappen najagen, kunnen niet omheen de praktische voordelen die moderne pick-ups te bieden hebben.
Volledig artikel lezen

VAN MATERIAALKEUZE TOT GEREALISEERD PRODUCT

Chef-koks op tv maken stap voor stap met de juiste ingrediënten het lekkerste gerecht klaar, om dan uiteindelijk de creaties te tonen zoals die worden geserveerd. Met deze metafoor kondigen Mikrocentrum en VOM de samenvoeging van de vakbeurzen Materials en Eurofinish aan, wat de organisatoren zelf een logische keuze noemen.
Volledig artikel lezen

BIL ZOEKT PROJECTINGENIEUR SCHADEANALYSE

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) is op zoek naar een ingenieur ter versterking van de afdeling schadeanalyse en corrosie-onderzoek. Je komt in een team terecht dat jaarlijks een 100-tal schadeanalyses uitvoert op metalen onderdelen.
Lees meer

EUROPESE COMISSIE NEEMT BESLISSING ROND AUTORISATIE CR03

Op 15 februari hebben vertegenwoordigers van de EU-landen in de zogenaamde REACH-commissie ingestemd met de voorstellen van de Europese Commissie om de blootstelling van werknemers aan 2 zeer zorgwekkende chemische stoffen te verminderen: chroomtrioxide en natriumdichromaat.
Lees meer

SANDVIK COROBORE BC: TOT VIER BEWERKINGEN IN EEN ENKEL GEREEDSCHAP

160pxDe nieuwste kottergereedschappen bieden tot maximaal vier bewerkingen in één enkel gereedschap. CoroBore BC van Sandvik Coromant is eenvoudiger te bestellen en goedkoper dan speciaal ontworpen gereedschappen. Snijgereedschap- en gereedschapsysteem-specialist Sandvik Coromant introduceert haar CoroBore® BC (Boring Combination) programma van oplossingen, welke bestaat uit Tailor Made gereedschappen voor toepassingen met een groot volume.
Lees meer

SECO DOUBLE QUATTROMILL® 14: KOSTENEFFECTIVITEIT EN EEN GROTERE SNEDEDIEPTE

160pxDankzij de nieuwe Seco Tools Double Quattromill® 14-vlakfrees kunnen werkplaatsen met machines met laag vermogen hun vlakfreesbewerkingen maximaliseren. De vlakfrees gebruikt dubbelzijdige snijplaten met 8 snijkanten voor kosteneffectiviteit en voor een grotere snedediepte in ruw-, semifiniseer- en finiseertoepassingen.
Lees meer

DE X8 MIG WELDER: KEMPPI'S BESTE OPLOSSING VOOR ALUMINIUM LASSEN

160pxDe X8 MIG Welder is de belichaming van lascomfort met geweldige boogprestaties en is bijzonder geschikt voor aluminium lasuitdagingen. De X8 MIG Welder herdefinieert ergonomie in het belangrijkste gereedschap van de lasser, de laspistolen: de handgreep, mobiliteit en stabiliteit zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de vereisten van de meest veeleisende lastaken.
Lees meer

NIEUWE STRAALMACHINE VAN ROSLER MOET KLANTEN AANTREKKEN

160pxVraag creëren door overtollige productiecapaciteit aan te bieden, dat is de uitdaging die Laurent Klepper van oppervlaktebehandelingsbedrijf LibraCoating is aangegaan door te investeren in een hangbaanstraalinstallatie van Rösler. De machine stelt hem in staat om de bottleneck in zijn productie op te lossen en oppervlaktebehandelingsdiensten aan te bieden aan een groot aantal klanten. Enkele maanden na de ingebruikname is het tijd voor een eerste balans. “We hebben deze hindernis genomen, met daarbovenop een bonus van superieure en constante kwaliteit", klinkt het.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Vlaamse regering zet in op artificiële intelligentie

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be