21 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxOp koffie bij enkele spelers uit de Belgische 3D-printmarkt

Metallerie had enkele weken geleden een rondetafelgesprek met experts van oude én nieuwe waarden in het 3D-metaalprinten. We legden hen enkele stellingen voor, met interessante antwoorden en ideeën als gevolg. Zo wordt er gediscussieerd over de vraag of het beter is om te investeren of uit te besteden. Tegenwoordig is ook het klimaat een belangrijk actueel onderwerp, en kon het ecologische vraagstuk niet achterblijven. Bij de vraag of er een oplossing is voor het printen van grote werkstukken, toont de technologie enkele problemen, maar de combinatie met conventionele technieken zou een oplossing kunnen bieden.

Matthias Robbe

Bladmanager

7 STELLINGEN OVER DE GEVOELIGE THEMA'S VAN 3D-METAALPRINTEN

Begin februari 2019 organiseerde Metallerie in samenwerking met Flam3D een rondetafelgesprek met onafhankelijke instanties, enkele gevestigde waarden én kleinere start-ups over de hete hangijzers in de wereld van het 3D-metaalprinten. Er heerst immers nog heel wat onduidelijkheid over welke technologie de meeste kansen biedt en of we binnenkort ook massaproductie mogen verwachten. We poneerden enkele stellingen in de groep.
Volledig artikel lezen

IS VONKTECHNOLOGIE HET OVERWEGEN WAARD?

Van 25 maart tot en met 5 april 2019 organiseert De Ridder in haar TechCenter in Nederland de vonktechnologiedagen. Al jaren is het evenement de uitgelezen kans voor iedereen om zich te verdiepen in de combinatie van de technologie van Sodick en de service- en applicatieondersteuning van De Ridder.
Lees meer

WALLONIË BEREIDT ZICH VOOR OP DE DIGITALE TRANSFORMATIE

Voor iedere job die in de klassieke economie verdwijnt, worden er 3,7 banen in de digitale wereld gecreëerd. Dit is over het algemeen bemoedigend, maar toch is er een zorgwekkend tekort aan vaardigheden.

"Als we niet ingrijpen, zullen in België tegen 2030 minstens 584.000 vacatures niet ingevuld zijn", zegt Dominique Demonté, algemeen directeur van Agoria Wallonie.
Lees meer

YES WE (S)CAN: HXGN LOCAL SCAN EVENT

Hoort u ook steeds vaker thema's als Smart Industry en Industry 4.0 voorbij komen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit concreet te maken binnen uw organisatie? Dan kunt u het Hexagon scan event van 21 maart niet missen. Schrijf u nog snel in!
Lees meer

HACO KINGSLAND INTRODUCEERT HET RPC SYSTEEM

De Haco Group heeft een nieuw systeem voor plasmasnijmachines ontwikkeld: het Haco Kingsland RPC (Robot Plasma Cutting) systeem. Dit systeem is ontwikkeld om meerdere profiel- en buistypes te kunnen verwerken in combinatie met de verwerking van plaatwerk.
Lees meer

TRADITIONELE METAALBEWERKINGSMACHINES NOG LANG NIET RIJP VOOR DE SCHROOTHOOP

Traditionele metaalbewerkingsmachines, uitgerust met slimme technologieën, zullen ook op EMO Hannover een prominente rol spelen. Het belang van elektrificatie in de aandrijfketen werd vorig jaar onder de loep genomen in een studie van de VDMA, de Duitse Vereniging van de machinebouwindustrie.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

SCHRIJF U NOG SNEL IN VOOR DE METAL 3D CHALLENGE

Hogeschool Vives en Flam3D slaan de handen in elkaar en dagen met de Metal 3D Challenge creatieve ontwerpers uit om een innovatief ontwerp voor metaalprinten uit te werken. Inzendingen staan open voor een zo breed mogelijk publiek in de Benelux, onderverdeeld in categorieën als derde graad secundair onderwijs, hoger onderwijs, bedrijven en particulieren/makers/FabLabs. Wie wint, krijgt zijn eigen ontwerp, geprint in metaal. Inschrijven kan nog tot 4 april!
Lees meer

DE EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven Inschrijven kan hier
Volledig artikel lezen

OPENDEURDAGEN BIJ GEREEDSCHAPSFABRIKANT ISCAR

Gereedschapsfabrikant Iscar opent zijn deuren op 28 en 29 maart 2019. Van 8u tot 18u bent u welkom in Dilbeek (Roekhout 13) voor een gesprek over de mogelijkheden van de allernieuwste gereedschappen uit de LOGIC-campagne.
Lees meer

JAN DE NUL VERNIEUWT OPSLAG STAALPLATEN

160pxVoor de werkplaats in Hofstade investeerde de Jan De Nul Group onlangs in een gloednieuw, geautomatiseerd opslagsysteem van Eurostorage. De U-box biedt plaats aan tot wel 250 ton aan staalplaten, die dankzij de verrijdbare cassettes eenvoudig in of uit dit magazijn te voeren zijn. “We kunnen nu dezelfde hoeveelheid staal op slechts twee derden van de oppervlakte opslaan. De operatoren kunnen nu veiliger, overzichtelijker en ergonomischer te werk gaan voor de stockage en handling van de platen", zeggen José Pycke en Kris Keymeulen van Jan De Nul.
Volledig artikel lezen

TANDWIELSPECIALIST ABMI GROEIT DOOR MET AANKOOP NIEUW GEBOUW

160pxWie tandwielproductie zegt, zegt ABMI. Het bedrijf uit Deux-Acren is al sinds zijn oprichting in 2011 een autoriteit in het produceren van tandwielen. Omdat de meeste bedrijven in België geen ervaring hebben met tandwielproductie, heeft ABMI dan ook een overvolle agenda. Om verder te blijven groeien, besloot zaakvoerder Alain Buyse om te verhuizen naar een nieuw gebouw.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Op koffie bij enkele spelers uit de Belgische 3D-printmarkt

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be