28 februari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxRobotiseren of operator ondersteunen?

Het is een dilemma waar steeds meer bedrijven in de plaatbewerkingsindustrie mee te maken krijgen: zetten we in op meer robotisering bij plooibanken of zijn er andere mogelijkheden om de CNC-operator te helpen? In deze nieuwsbrief gaan dieper in op de automatisering van CNC-plooibanken. Verder kennen staalhandelaars ook het probleem dat de staalfabrikanten de prijzen in de EU hebben verhoogd.

Matthias Robbe

Bladmanager

DE NIEUWSTE AUTOMATISATIEMOGELIJKHEDEN BIJ CNC-PLOOIBANKEN

Zullen we de komende jaren meer robots in de plaatbewerking zien? Ook bij het plooien? Of zijn er andere hulpmiddelen die het werk van de CNC-operator makkelijker zullen maken? Anders gezegd: bestaan er tussenoplossingen voor bedrijven die niét willen robotiseren, maar wél efficiënter willen werken?
Volledig artikel lezen

MACHINEERING 2019: EEN TOTAALBEURS

Nog een klein beetje wachten en dan is het zover: de eerste Machineering-beurs gaat van start. Organisator Invent Media liet MTMS-Machineering de laatste jaren steeds meer evolueren richting een totaalbeurs waar de klassieke bewerkingstechnologieën zoals plaatbewerking en verspaning nog altijd volop aan bod komen, maar waar ook de stadia daarvoor en daarna ruim aandacht krijgen.
Volledig artikel lezen

DE EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven Inschrijven kan hier.
Volledig artikel lezen

STAALFABRIKANTEN VERHOGEN PRIJZEN IN EU

ArcelorMittal stuurde begin februari het bericht de wereld in dat de prijzen in de EU met 30 euro per ton worden verhoogd. Verscheidene andere fabrieken volgden het voorbeeld met prijsstijgingen tussen de 10 en 25 euro. Die stijgingen zijn het gevolg van de afgezwakte economische groei.
Lees meer

VAN MATERIAALKEUZE TOT GEREALISEERD PRODUCT

Chef-koks op tv maken stap voor stap met de juiste ingrediënten het lekkerste gerecht klaar, om dan uiteindelijk de creaties te tonen zoals die worden geserveerd. Met deze metafoor kondigen Mikrocentrum en VOM de samenvoeging van de vakbeurzen Materials en Eurofinish aan, wat de organisatoren zelf een logische keuze noemen.
Volledig artikel lezen

FARO ORGANISEERT EUROPESE BIMOVATION-ROADSHOW

FARO zal op het Geospatial World Forum 2019, van 2 tot en met 4 april in Amsterdam, een Europese Bimotivation-roadshow geven. Het bedrijf zal de meest recente nieuwe laserscantechnologie en -software voorstellen en ingaan op de voordelen die ze bieden voor de gebruikers.
Lees meer

VIER MOGELIJKHEDEN OM UW BESTELWAGEN TE FINANCIEREN

Staat u op het punt om een bestelwagen aan te kopen? En u stelt zich vragen hoe die het best te financieren? We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.
Volledig artikel lezen

ROBOJOB GAAT OP ZOEK NAAR JONG TALENT

Alles loopt goed bij RoboJob. De CNC-automatiseringexpert blijft groeien. Het bedrijf telt ondertussen bijna 50 werknemers en met een goede mix van jong geweld en ervaren gidsen bouwt het in Heist-op-den-Berg aan hoogtechnologische robotica voor de maakindustrie. Om door te groeien is RoboJob op zoektocht naar nieuw en jong talent.
Lees meer

GROTE POLITIEACTIE TEGEN NAMAAK VAN HYPERTHERM

Eind vorig jaar heeft de Chinese politie in de provincie Changzhou vier invallen gedaan bij twee van 's werelds grootste fabrikanten van namaakproducten en hun belangrijkste distributeurs. Slachtoffer van dienst is Hypertherm, Amerikaans fabrikant van industriële snijsystemen en -software.
Lees meer

PRIMA ADDITIVE SHOWT PRINT SHARP 250 OP A&T BEURS IN TURIJN

Op de 13e editie van A&T Automation and Testing in Turijn heeft het Italiaanse bedrijf Prima Additive zijn Print Sharp 250 geïntroduceerd, een primeur op de beurs die toegewijd is aan Industry 4.
Lees meer

UMATI JOINT WORKING GROUP ORGANISEERT WEBCONFERENTIES

Umati is de afkorting voor universal machine tool interface, oftewel de universele taal voor werktuigmachines. Het is volledig gebaseerd op het vrij configureerbare OPC UA-communicatieplatform. Umati wordt steeds belangrijker en populairder. Precies daarom heeft de Umati Joint Working Group een reeks bijeenkomsten en webconferenties gepland.
Lees meer

COHERENT PRESENTEERT NIEUWE SERIE PRECISIE-LASERSNIJMACHINES

Coherent heeft zijn nieuwe ExactCut microbewerkingssystemen gepresenteerd. Het is het eerste aanbod in Coherents nieuwe ExactSeries van fijne materialen verwerkingsapparatuur.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Robotiseren of operator ondersteunen?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be