15 februari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWanneer combimachines voor plaatbewerking gebruiken?

Bij combimachines voor plaatbewerking wordt er dikwijls meteen gedacht aan de pons-lasermachine. Dat is echter niet de enige combimachine. Ondertussen zijn er meerdere bewerkingsmachines voor plaat die verschillende technieken combineren. Is dat altijd zinvol?

Metallerie ging dieper in op de verschillende soorten combinaties van technieken. Voordelen, nadelen, kosten en meer komen aan bod.

Matthias Robbe

Bladmanager Metallerie

Nog in deze nieuwsbrief:

Maintenance Partners koopt nieuwe bandzaagmachine bij Buhlmann

Agoria-topman pleit voor dialoog na nationale staking

Eurofer vraagt voor coherente implementatie vrijwaringsmaatregelen

UGent biedt postacademische opleiding AM aan

Groei valt stil in januari in verspaningsindustrie

COMBIMACHINES VOOR PLAATBEWERKING: WANNEER ZIJN ZE ZINVOL?

Bij combimachines voor plaatbewerking wordt er dikwijls meteen gedacht aan de pons-lasermachine. Dat is echter niet de enige combimachine. Ondertussen zijn er meerdere bewerkingsmachines voor plaat die verschillende technieken combineren. Is dat altijd zinvol?
Volledig artikel lezen

NIEUWE BANDZAAGMACHINE VOOR MAINTENANCE PARTNERS ZAAGT SNELLER EN NAUWKEURIGER

Iedere werknemer én werkgever van een metaalverwerkend bedrijf weet dat investeren en moderniseren belangrijk is om te blijven groeien. Zo ook Maintenance Partners uit Zwijndrecht. Onlangs kocht het een nieuwe bandzaagmachine van Cosen bij verdeler Buhlmann. “Het is een toegankelijke en flexibele machine", vertelt Eljakim Blokland van Maintenance Partners.
Volledig artikel lezen

AGORIA-TOPMAN WIL 'TAX CUT' IN PLAATS VAN NIEUWE 'TAX SHIFT'

Een dikke vier maanden voor de verkiezingen waarschuwt Agoria-topman Marc Lambotte dat het werk van de regeringen "nog lang niet af is". Lambotte pleit voor "een 'tax cut' in plaats van een 'tax shift'. "In plaats van belastingen door te schuiven naar elkaar, moeten we de belastingen vooral verder laten dalen", aldus Lambotte.
Lees meer

EU PUBLICEERT DEFINITIEVE VRIJWARINGSMAATREGELEN

De verordening tot vaststelling van definitieve vrijwaringsmaatregelen voor de invoer van staal in de EU is gepubliceerd. De maatregel is een voortzetting van de voorlopige vrijwaringsmaatregelen die in juli 2018 zijn ingesteld en zal vanaf 2 februari 2019 in werking treden.
Lees meer

UGENT ORGANISEERT POSTACADEMISCHE OPLEIDING ADDITIVE MANUFACTURING

Vanaf 11 maart 2019 organiseert Universiteit Gent, in samenwerking met KU Leuven KULAK een opleiding Additive Manufacturing (AM). AM is één van de belangrijkste hedendaagse technologische evoluties. De opleiding moet inzicht geven in de stand van zaken van de AM technologiën voor polymeren en metalen.
Lees meer

FLANDERS MAKE WIL SLIMME FABRIEKEN

Flanders Make heeft het nieuwe initiatief Smart Factory opgericht voor bedrijven in de Benelux. Dit initiatief moet bedrijven transformeren naar slimme, digitale fabrieken. Bosch Rexroth (Bosch Groep) en Pilz zijn de eersten die Industrie 4.0 initiatief ondersteunen door mee te werken aan een eerste demonstratiefabriek. Die stelden ze tijdens de vakbeurs Indumation voor in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois.
Lees meer

DE EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven Inschrijven kan hier.
Volledig artikel lezen

VERSPANINGSINDUSTRIE KENT STAGNATIE IN JANUARI

Uit de laatste meting van de MCB Verspaningsindex blijkt dat de inkoopmanagers in de verspaningsbranche in januari vrijwel even positief denken over de groei als in december. Januari heeft een indexscore van 56,7 tegenover de 57,7 van december. Een score hoger dan 50 betekent groei. Ondanks de kleine terugval presteert de verspaningsbranche met zijn score van 56,7 nog steeds beter dan de volledige industrie (55,1).
Lees meer

DORMER PRAMET NEEMT AMERIKAANSE WETMORE TOOL AND ENGINEERING OVER

Gereedschapsfabrikant Dormer Pramet heeft het Amerikaanse Wetmore Tool and Engineering overgekocht. Wetmore Tool and Engineering, gevestigd in Californië, is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het leveren van HSS- en volhardmetalen snijgereedschappen voor boortoepassingen voor rompbekleding.
Lees meer

CLOOS VIERT 100-JARIG JUBILEUM

Cloos mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. De Duitse aanbieder van oplossingen voor handmatig en geautomatiseerd lassen werd in 1919 opgericht door de Duitse ingenieur Carl Cloos. Het familiebedrijf organiseert in mei een feestweek ter ere van het jubileum.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Wanneer combimachines voor plaatbewerking gebruiken?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be