31 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEuropa keurt definitieve vrijwaringsmaatregelen goed

Het heeft enkele maanden geduurd, maar de Europese lidstaten hebben de importmaatregelen, die in 2018 werden ingevoerd als reactie op de Amerikaanse importheffingen, definitief goedgekeurd. Eurofer is tevreden, maar tegelijkertijd behoedzaam. Nog in Brussel zijn de bouwwerken van de eerste opleidings- en tewerkstellingspool afgerond. Het nieuwe gebouw is bestemd voor opleidingen voor industriële en technologische knelpuntberoepen. De kick-off vorige week van het nieuwe event Eurofinish + Materials was succesvol, ondanks de sneeuwval.

Matthias Robbe

Bladmanager Metallerie

DEFINITIEVE EUROPESE VRIJWARINGSMAATREGELEN STAAL VAN KRACHT

De Europese lidstaten hebben de definitieve vrijwaringsmaatregelen van de Europese Commissie inzake staal goedgekeurd. Axel Eggert, directeur-generaal van Eurofer, is tevreden, maar waarschuwt ook voor de doeltreffendheid van de maatregelen.
Lees meer

OKUMA TECHNOLOGY DAYS OVERTREFFEN VERWACHTINGEN

In december kende Okuma Europe kende drie succesvolle Technology Days.
Volledig artikel lezen

LAATSTE RECHTE LIJN VOOR OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSPOOL IN BRUSSEL

In de industriezone Erasmus-Noord in Anderlecht heeft Beliris de bouwwerken van de eerste opleidings- en tewerkstellingspool van het Brussels Gewest afgerond. Het nieuwe gebouw is bestemd voor opleidingen voor industriële en technologische knelpuntberoepen.
Lees meer

MTMS EVOLUEERT NAAR MACHINEERING

Organisator Invent Media heeft het zelf over een cirkel die rond is. En het klopt: MTMS was al een tijdje aan het evolueren in de richting van een totaalbeurs waar de klassieke bewerkingstechnologieën zoals plaatbewerking en verspaning nog altijd volop aan bod komen, maar waar ook de stadia daarvoor en daarna ruim aandacht krijgen.
Volledig artikel lezen

VOM ORGANISEERT OPLEIDING DUURZAAM EN DOELTREFFEND VERZINKEN

Verzinken is het aanbrengen van een dun laagje zink op een metalen voorwerp om het te beschermen tegen corrosie. Maar hoe wordt die laag aangebracht en waarop moet gelet worden? Die vragen beantwoord VOM met de opleiding 'Duurzaam en doeltreffend verzinken', in samenwerking met Zinkinfo Benelux en FMB.
Lees meer

DE EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven Inschrijven kan
Volledig artikel lezen

SUCCESVOLLE KICK-OFF EUROFINISH + MATERIALS

Op 22 januari 2019 vond de kick-off plaats voor het nieuwe evenement Eurofinish + Materials, een samenwerking tussen Mikrocentrum en VOM. Meer dan 40 geïnteresseerden vonden, ondanks de sneeuwval, hun weg naar de nieuwe locatie van Mikrocentrum en dachten samen met de organisatie mee over de invulling van het evenement.
Lees meer

KLAAR VOOR INDUMATION.BE 2019?

Met de vijfde editie van Indumation.be, die van 6 tot en met 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo plaatsvindt, presenteert organisator Invent Media hét Benelux-treffen voor industriële automatisering, digitalisering en innovatie.
Volledig artikel lezen

BIL ORGANISEERT BASISOPLEIDING TOT LASCOÖRDINATOR

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek organiseert in februari een basisopleiding EN 1090-2: 'Responsible Welding Coordinator for steel constructions'. Deze opleidingssessie, volgens de Europese Richtlijn EWF 652, behandelt de minimaal vereiste basiskennis voor een lascoördinator en bekroont dit met een Europees erkend diploma EWCP 1090-2-B.
Lees meer

FABRIEK SANDVIK COROMANT ERKEND ALS INDUSTRIE 4.0-SITE

Het World Economic Forum heeft de Sandvik Coromant-fabriek in Gimo, Zweden, officieel erkend als een geavanceerde Industry 4.0 faciliteit. De fabriek is geselecteerd als een 'lighthouse' site, een fabriek die een breed gamma aan Industry 4.0 technologieën en 'usecases' op schaal inzet.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Europa keurt definitieve vrijwaringsmaatregelen goed

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be