17 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxMinder stilstand met automatische gereedschapswissel

In deze tweede nieuwsbrief van het jaar gaan we onder meer dieper in op automatische gereedschapswissels. Die zijn een uitstekende oplossing voor het plooien van kleine series en complexe set-ups. Dat bleek althans enkele maanden geleden op EuroBLECH en besloten we daarom eens van naderbij te bekijken. Verder merken we op dat de groei van de verspaningsbranche begint te dalen in december, na maandenlange positieve cijfers. Zit de politieke situatie hier voor iets tussen?

Matthias Robbe

Bladmanager Metallerie

AUTOMATISCHE GEREEDSCHAPSWISSEL VERGEMAKKELIJKT PLOOIEN KLEINE SERIES

Goed twee jaar geleden schreven we een artikel over automatische gereedschapswissels bij standalone plooibanken. Toen was de oplossing nog relatief nieuw, al waren sommige fabrikanten er al langer mee bezig. De pioniers stonden al ver, anderen hebben van de tijd die sindsdien is verstreken, gebruikgemaakt om hun oplossing te optimaliseren, met soms een halvering van wisseltijd tot gevolg, zo bleek tijdens EuroBLECH.
Volledig artikel lezen

GROEI VERSPANINGSBRANCHE DAALT IN DECEMBER

Inkoopmanagers van de verspaningsindustrie waren in december minder positief over de groei van de branche dan in november. Dat blijkt uit de laatste meting van de MCB Verspaningsindex.
Lees meer

EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven Inschrijven kan hier.
Volledig artikel lezen

MATTHIAS ROMMEL IS NIEUWE TECHNISCH DIRECTEUR BIJ HORN

Sinds 1 november 2018 is Matthias Rommel werkzaam als nieuwe Technisch Directeur bij Paul Horn GmbH. Samen met Lothar en Markus Horn vormt Matthias Rommel de nieuwe directie van de fabrikant van precisiegereedschap uit Tübingen.
Lees meer

KLAAR VOOR INDUMATION.BE 2019?

Met de vijfde editie van Indumation.be, die van 6 tot en met 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo plaatsvindt, presenteert organisator Invent Media hét Benelux-treffen voor industriële automatisering, digitalisering en innovatie.
Volledig artikel lezen

NIEUWE OPLEIDINGEN INFOSTEEL

160pxInfosteel organiseert deze winter opnieuw 2 opleidingen : “Staalkennis" en “Corrosiebescherming".De focus van de cursus “Corrosiebescherming" ligt op het verwerven van een goed inzicht in de verschillende systemen om de corrosiebescherming van metalen te realiseren. De cursus “Staalkennis" geeft een globale kennis van staal.
Lees meer

PRAKTISCH TOEPASSEN VAN DE EN 1090-2 NORM IN UW KMO

Naar aanleiding van de editie EN 1090-2 2018 en de vraag uit de industrie organiseert Clusta een opleidingsreeks “Praktisch toepassen van de EN 109-norm in uw KMO". De opleiding is zeer praktisch en interactief. U zal wegwijs worden gemaakt in de inhoud van de norm en haar vernieuwingen. De thema's die besproken worden zijn o.a. eisen voor lastoezicht, nodige kwalificaties voor het personeel, voorbereiding audit en opstellen van een kwaliteitssysteem.
Lees meer

STUBBE KOOPT NIEUWE MEETMACHINE EN BEHAALT ISO-9001-CERTIFICAAT

Stubbe Metaalbewerking uit Beerse viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Ter ere van die verjaardag zet het bedrijf, gespecialiseerd in CNC-draaien en -frezen, extra in op kwaliteit en nauwkeurigheid door het behalen van het ISO-9001-certificaat en het aanschaffen van een gloednieuwe 3D-meetmachine.
Lees meer

VOM ORGANISEERT CURSUS GALVANOTECHNIEK

De cursus bespreekt uitvoerig de basisprincipes van de galvanotechniek: van ontvetten en spoelen tot diverse procesbaden en de kwaliteitscontrole. Deze opleiding is een must voor iedereen die in een galvanobedrijf werkzaam is of die verantwoordelijk is om deze technologie aan te kopen bij toeleveringsbedrijven. De cursus bestaat uit 6 halve dagen en start op donderdag 17 januari 2019 in Leuven.
Lees meer

JAN DE NUL VERNIEUWT OPSLAG STAALPLATEN

160pxVoor de werkplaats in Hofstade investeerde de Jan De Nul Group onlangs in een gloednieuw, geautomatiseerd opslagsysteem van Eurostorage. De U-box biedt plaats aan tot wel 250 ton aan staalplaten, die dankzij de verrijdbare cassettes eenvoudig in of uit dit magazijn te voeren zijn. “We kunnen nu dezelfde hoeveel-heid staal op slechts twee derden van de oppervlakte opslaan. De operatoren kunnen nu veiliger, overzichtelijker en ergonomischer te werk gaan voor de stockage en handling van de platen", zeggen José Pycke en Kris Keymeulen van Jan De Nul.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Minder stilstand met automatische gereedschapswissel

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be