3 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxNieuw tijdperk voor de gereedschaprevolver
Eerst en vooral onze beste wensen voor 2019! Het nieuwe jaar biedt ieder van ons opnieuw heel wat uitdagingen en kansen om de ingeslagen gedigitaliseerde weg verder te zetten. Ook wij van Metallerie hebben dit jaar heel wat spannends voor u in petto, maar daarover later meer. Intussen blijven we met argusogen de
ontwikkelingen op de Europese staalmarkt volgen. Zullen de gevolgen van de importheffingen van de Verenigde Staten nadrukkelijk voelbaar blijven? Verder vestigen we graag nog eens de aandacht op het nieuw tijdperk dat is aangebroken voor de draaibank, met dank aan de ontwikkelingen bij de gereedschaprevolver.

Matthias Robbe

Bladmanager Metallerie

NIEUW TIJDPERK VOOR DE GEREEDSCHAPREVOLVER

CNC-draaitechnologie leent zich steeds beter voor de productie van fijnmechanische componenten die tot voor kort meestal op een CNC-freesmachine werden gemaakt. Met name bij de gereedschaprevolver werden er enkele interessante ontwikkelingen recent ook op de markt beschikbaar.
Volledig artikel lezen

ONZEKERHEID OP EUROPESE STAALMARKT BLIJFT DUREN

De Duitse economie kende in het derde kwartaal tegenvallende resultaten. Als gevolg van verminderde export en teruggelopen productie in de automobielindustrie is die met 0,2% gekrompen, de eerste daling in vier jaar. De economische onzekerheid blijft voortduren door onder meer de sociale onrust in Frankrijk, het gat in de begroting van Italië, de Brexitkwestie en handelsspanningen tussen de VS en China.
Lees meer

DE IDEALE BEDRIJFSWAGEN ONTDEKKEN OP HET AUTOSALON 2019

De Brussels Motor Show, beter bekend als het Autosalon van België, gaat in 2019 zijn 97e editie tegemoet. Dit jaar is er ook speciale aandacht voor de lichte bedrijfsvoertuigen, met de verkiezing van de Most Loved Van.
Volledig artikel lezen

DUITSE FABRIKANTEN FOCUSSEN MEER OP AMERIKA

Volgens de Amerikaanse Associatie van Productietechnologie is het niveau van de orders van de gereedschapsmachine-industrie in de eerste drie kwartalen van het jaar in de VS met 27% gestegen tot 3,4 miljard euro. Dat was voor de VDW een goede reden om begin december zijn eerste symposia in de VS te organiseren.
Lees meer

EERSTE BRABANTSE METAALDAGEN KRIJGEN VORM

De Brabantse Metaaldagen is een combinatie van vakbeurs en congres dat wordt gehouden van 10 tot en met 12 april 2019 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het nieuwe evenement begint aardig vorm te krijgen: momenteel zijn er al zo'n 100 exposanten ingeschreven.
Volledig artikel lezen

EMO HANNOVER 2019 OP WEG NAAR NIEUW SUCCES

EMO Hannover is op weg naar een nieuw succesvol jaar. Zo'n 1780 exposanten uit 41 landen hebben zich al ingeschreven voor de editie van 2019, van 16 tot en met 21 september.
Lees meer

ROWIL VIERT FEEST MET OPENING NIEUW GEBOUW

Rowil, gespecialiseerd in metaalbewerking en machineonderhoud, heeft op zeven december zijn nieuw gebouw feestelijk laten openen door burgemeester Eric Vos. De bouw duurde zo'n 9 maanden.
Lees meer

WIFI-ONDERZOEKSPROJECT HELPT ZOWEL LASSERS ALS MINDERVALIDEN

Fronius, het Universitair Instituut voor Technologie van Opper-Oostenrijk en LIFEtool hebben samen lassystemen en computers met spraakbesturing ontwikkeld. Het onderzoeksproject heet 'Welding Interaction in Future Industry', oftewel 'WIFI'.
Lees meer

NIEUWE OPLEIDINGEN INFOSTEEL

160pxInfosteel organiseert deze winter opnieuw 2 opleidingen : “Staalkennis" en “Corrosiebescherming". De focus van de cursus corrosiebescherming ligt op het verwerven van een goed inzicht in de verschillende systemen om de corrosiebescherming van metalen te realiseren, met name welk corrosiebeschermingsysteem geschikt is, en welke de randvoorwaarden zijn die moeten gerespecteerd worden om tot een goed eindresultaat te komen.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Nieuw tijdperk voor de gereedschaprevolver

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be