06 december 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEuropese staalmarkt steeds meer onder druk

Ondanks het goede tweede kwartaal staat de Europese staalmarkt steeds meer onder druk. “De groei op de Europese staalmarkt stabiliseert", vertelt Axel Eggert, directeur-generaal van de Europese staalvereniging Eurofer. De Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium zijn één van de oorzaken daarvan. Heel wat metaalverwerkende bedrijven volgen die situatie ongetwijfeld op de voet. Bij de verspanende bedrijven zien ondertussen we dat het aantal toepassingen van contactloos verspanen toeneemt. Dit dankzij elektrochemisch verspanen, een techniek waarbij de elektrode niet slijt.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur

SECTORNIEUWS:

Nieuwe productmanager bij De Ridder

Bystronic levert Mobile Bending Cell bij Göweil

Extra veel kandidaten voor jubileumeditie FOTF-Awards

NTU en HP slaan handen in elkaar voor nieuw onderzoekslabo

Hogeschool Vives organiseert workshop rond metaalprinten

Okuma maakt nieuwste technologieën bekend

POSITIEVE VOORUITZICHTEN EUROPESE STAALMARKT ONDER DRUK

De Europese staalmarkt volgde in het tweede kwartaal van dit jaar nog steeds het relatief snelle groeipad dankzij de gezonde economische fundamenten en de sterke positie van de sectoren die staal gebruiken.
Volledig artikel lezen

DUAAL LEREN IS DE LEERVORM VAN DE TOEKOMST

De Vlaamse overheid en Agoria, de federatie van de technologische sector, willen meer inzetten op duaal leren. In het schooljaar 2017-2018 boden enkele technische en beroepsopleidingen de eerste duale trajecten aan.
Volledig artikel lezen

DE SECTOR VAN HET 3D-PRINTEN IN CIJFERS

Onderzoekers van de Roemeense Braþov universiteit hebben een scientometrische studie gedaan over additive manufacturing. Scientometrie is de wetenschap waarin cijfermateriaal over wetenschappelijke activiteiten worden verzameld. Uit de studie blijkt onder meer dat er steeds meer publicaties zijn over 3D-printen.
Lees meer

NIEUWE 3D-FIBERLASER VOOR LASER WORKS

160pxDe Laser Works-divisie van Thyssenkrupp Materials Belgium beschikt al jaren over een uitgebreid en modern machinepark. Onlangs werd daar nog een extra installatie aan toegevoegd, een gloednieuwe 3D-laser die met fibertechnologie nog sneller en efficiënter buizenprojecten kan aanleveren.
Volledig artikel lezen

PRODUCTIE VAN ONTWERP TOT AFGEWERKT STUK

160pxLesage Metaalconstructie is een industrieel toeleveringsbedrijf van het fijnere plaatwerk. Van ontwerp tot afgewerkt stuk, alles gebeurt onder één dak. Lesage is uitermate sterk in zijn vak.
Volledig artikel lezen

INSPIRE 1530 VERLAAGT STERK DE PRODUCTIEKOSTEN

160pxDe Poolse fabrikant van lasersnijmachines Eagle heeft op EuroBLECH in Hannover voor het eerst zijn nieuwe lasersnijder geïntroduceerd: de iNspire 1530 heeft een vermogen van maar liefst 15 kW.
Volledig artikel lezen

VENTEC: 30 JAAR HARD WERK, MET PIT, PASSIE EN VUUR

160pxBij Ventec kan u terecht voor alle warmtebehandelingen, stukwerk of seriewerk, klein of groot. Kwaliteit, flexibiliteit, klantgerichtheid en korte levertermijnen zijn hierbij onze sleutelwoorden.
Volledig artikel lezen

AANTAL TOEPASSINGEN VAN CONTACTLOOS VERSPANEN NEEMT TOE

Bij contactloos verspanen denken de meesten meteen aan vonkeroderen. Veel minder bekend is elektrochemisch verspanen, dat eveneens volkomen contactloos werkt. Het grote verschil tussen beide bewerkingen is dat bij elektrochemisch verspanen de elektrode niet slijt.
Volledig artikel lezen

VERSPANEN EN AFWERKEN VAN METALEN WERKSTUKKEN BIJ SCHRAMME INDUSTRIES

Schramme Industries staat in voor het verspanen en afwerken van metalen werkstukken. Hiervoor beschikt het bedrijf over een volledig geautomatiseerd machinepark dat een optimale productiviteit en flexibiliteit garandeert.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

HET NIEUWE LIEBHERR RLS ROTEREND LAADSYSTEEM

160pxLiebherr oplossingen verlagen niet alleen de productiekosten, maar zijn ook in staat om snel te reageren op fluctuerende productievolumes. Liebherr automatiseringssystemen zijn ontworpen met het oog op kostenefficiëntie, gebruiksgemak, kwaliteit en betrouwbaarheid in combinatie met een hoge mate van flexibiliteit.
Volledig artikel lezen

ONTVANG NU UW GRATIS LOCATIE GIDS 2019

Met de Locatie Gids 2019 biedt RendEvenement u een nuttig en inspirerend werkinstrument voor de keuze van een geschikte locatie. De gids is een boeiend overzicht van gevestigde waarden en gloednieuwe locaties die allen garant staan voor een uitstekende begeleiding van uw meetings, incentives en events.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Europese staalmarkt komt steeds meer onder druk

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be