23 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxNog geen verbod op formaldehyde, wel strengere labels

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat formaldehyde kankerverwekkend is en dat boorzuur diverse allergische reacties kan opwekken. Op basis van deze uitkomsten is formaldehyde door de ECHA geclassificeerd als 'carcinogeen', waardoor hij valt onder de groep CMR-stoffen, dus kankerverwekkend, mutageen (beschadiging van DNA) en giftig bij voortplanting. Tevens zijn de stoffen geclassificeerd onder SVHC (Substance of Very High Concern, oftewel: zeer zorgwekkend en ongezond). Frankrijk heeft al besloten dat deze stoffen verboden zullen worden. In België en Nederland loopt het nog niet zo'n vaart, maar de aanduiding op de verpakking wordt wel veel strenger.

Matthias Robbe

Bladmanager

SECTORNIEUWS

Extra medewerkers, lasautomatisering… of lassen met cobots?

Steeds meer onzekerheid op de Europese staalmarkt

Lees meer nieuws uit de sector…

FORMALDEHYDEVRIJE KOEL- EN SMEERMIDDELEN

Uit onderzoek is vastgesteld dat onder andere de stoffen boorzuur en formaldehyde(donoren) nefast zijn voor het milieu en de gezondheid van de mens. Ze kunnen namelijk op langere termijn kanker veroorzaken. Daarom is het vanaf 1 december 2018 voor producenten van waterige koelsmeervloeistoffen, waarin deze stoffen zijn toegepast, verplicht om de producten zwaarder te etiketteren.
Volledig artikel lezen

GERMOND DEMO DAYS LOKTE VEEL VOLK

VIDEODe tweejaarlijkse opendeurdagen van Germond zijn weer achter de rug en er mag met een tevreden blik op teruggekeken worden. Trouwe klanten en potentiële nieuwe klanten kwamen af naar de verdeler van metaalbewerkingsmachines en tooling uit Izegem. Daar konden ze kijken en informeren naar de nieuwste generatie van verspaningsmachines en werden er live demonstraties gegeven.
Metallerie kwam ook eens kijken en maakte een videoreportage.
Video

INTEGRATIE VAN NIEUWE CONTROLELIJN JTEKT GEBEURT DOOR EIGEN TEAM VAN MEDEWERKERS

JTekt, gevestigd in Strépy-Bracquegnies, produceert tandwielen en differentiëlen voor de automobielindustrie. Voor die onderdelen geldt dat fouten uit den boze zijn. Daarom heeft het bedrijf besloten om de kwaliteitscontrole te automatiseren en zo de metingen van afgewerkte onderdelen op te slaan.
Volledig artikel lezen

WORDT INDUMATION.BE HET TOMORROWLAND VAN DE INDUSTRIE?

Indumation.be pakt dit jaar uit met een primeur. Twee belangrijke partijen in de industrie grijpen het beursmoment (6-8 februari 2019) aan om hun nieuws wereldkundig te maken.
Volledig artikel lezen

VEILINGHUIS NETBID MAAKT VLIEGENDE START IN NEDERLAND

160pxHet Duitse veilinghuis Netbid veilt wereldwijd industriële producten en inboedels en werkt daarbij samen met een groot aantal partijen. Door verschillende ontwikkelingen in Nederland - waaronder veel consolidaties van dit type veilinghuizen - kwam er ruimte vrij om hier een zelfstandige vestiging op te zetten.
Volledig artikel lezen

MITUTOYO NAJAARSPROMOTIE

Mitutoyo pakt dit najaar uit met een ruim assortiment aan promotieartikelen. Naast de handmeetmiddelen worden ook de vormmeetinstrumenten, microscopen en optische meetmachines onder de aandacht gebracht.
Lees meer

GEAUTOMATISEERD SNIJDEN MET 10 KW FIBERLASERSNIJMACHINE

De fiberlasersnijmachine Laser Genius van Prima Power was één van de nieuwigheden die op EuroBLECH bijzondere aandacht kregen. De machine kan uitgerust worden met een fiberlaserbron van 2 kW tot 10 kW en biedt maximale productiviteit voor het snijden van medium en dun materiaal.
Lees meer

STIL EN PRECIES PLASMASNIJDEN MET PLASMA SOLUTIONS

160pxKlanten worden steeds veeleisender wat betreft plasmasnijden. Het moet sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Plasma Solutions heeft daarvoor de beste oplossingen. Zo zorgt de Silent Cut voor een hogere veiligheid en ergonomie door het geluidsniveau met 15 decibel te verlagen.
Volledig artikel lezen

CHP60-G PLAATKANTENFREESMACHINE SCHUINT TOT 60 MM AF IN ALLE SOORTEN METALEN

160pxDe CHP60-G plaatkantenfreesmachine van Wortelboer maakt afschuiningen tot 60 mm afschuinlengte in alle soorten metalen. Deze freesmachine voor plaatkanten freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat.
Lees meer

SKS MACHINES: MACHINEBOUW VAN A TOT Z

160pxHebben uw machines nood aan een onderhoud of moeten uw oude machines een upgrade krijgen? SKS Machines staat altijd voor u klaar. De firma uit Willebroek levert onderhoudsservice en aanpassingen voor alle mogelijke werktuigmachines.
Volledig artikel lezen

RAYNAUD ONDERSCHEIDT ZICH DOOR EEN GROOT AANBOD EN EEN SNELLE SERVICE

160pxDe firma Raynaud is een bedrijf dat reeds 140 jaar gespecialiseerd is in filtratieproducten met klanten in heel uiteenlopende sectoren. Kenmerkend voor Raynaud zijn de grote voorraad, het uitgebreide aanbod en de zeer snelle service.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Nog geen verbod op formaldehyde in koel- en smeermiddelen, wel strengere labels

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be