9 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSneller, stiller en nauwkeuriger grote gaten maken

Kernboren, ook wel klokboren genoemd, wordt specifiek toegepast bij het vervaardigen van grote boringen in de staalbouw. Met kernboren is het immers mogelijk om snel gaten te maken in producten voor uitzonderlijke omstandigheden. De kernboor heeft minder vermogen nodig dan een normale spiraalboor, vooral bij het boren van grote diameters. Is er nog toekomst voor de minder bekende boortechniek?

Matthias Robbe

Hoofdredacteur

WIE TAPT MOET (KERN)BOREN

Kernboren is een kostenbesparende methode om sneller, stiller en nauwkeuriger dan spiraalboren grote gaten te maken in een materiaal. Het grootste voordeel van kernboren zit in het lichtsnijdende effect, door in het midden van de boor geen materiaal aan te snijden
Volledig artikel lezen

KORTING FEIN-KERNBOORMACHINES VAN 10% TOT HET EINDE VAN HET JAAR

160pxWie de aankoop van een FEIN-kernboormachine overweegt, kan genieten van een korting van 10% op de aankoopprijs ervan indien de aankoop voor 31/12/18 plaatsvindt.
Volledig artikel lezen

SURFACE FINISHING 4.0

Op 22 november verzamelt VOM gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, zowel vanuit de academische als de bedrijfswereld, bij AGFA te Mortsel. Dit jaar wordt er verder gebouwd op het succesvolle thema “Raise Your Game" van 2016.
Lees meer

MAZAK OPEN HOUSE IN LEUVEN

Van 27 tot en met 29 november organiseert Mazak een Open House in Leuven. Daar kunt u live demo's van onder andere de VARIAXIS i-300 AWC bekijken, een primeur in de Benelux.
Lees meer

PRIMA PRESENTEERT NIEUW MERK PRIMA ADDITIVE TIJDENS EERSTE INNOVATION DAY

Prima heeft in oktober zijn eerste "Innovation Day" georganiseerd, met meer dan 160 gasten uit 20 verschillende landen, bestaande uit klanten en prospects, universiteiten en onderzoekscentra.
Lees meer

BELGIAN LASER COMPANY HEEFT FLEXIBILITEIT ALS GROOTSTE TROEF

Patrick Mok is afgevaardigd bestuurder van het kleine maar erg succesvolle bedrijf Belgian Laser Company (BLC) uit Antwerpen. De firma is al vanaf de beginjaren gespecialiseerd in lasersnijwerk, maar voert naast haar hoofdactiviteit inmiddels ook andere bewerkingen uit, zoals lasbewerkingen, plooien, walsen, boren en meer.
Volledig artikel lezen

DEEPS MAINTENANCE & REPAIR

“Making your machines work again". Deze krachtige slogan spreekt voor zich. Deeps richt zich op het herstellen en onderhouden van uw machines. Zaakvoerder Kristof Kesteloot groeide op tussen de machines in het familiebedrijf Wallecan nv.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

VANDAAG LAATSTE KANS OP BEZOEK PROTOTYPING

160pxHet jaarlijkse vakevent Prototyping is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Volledig artikel lezen

PRECISIEBEURS OP 14 EN 15 NOVEMBER 2018

160pxDe toekomst van precisiemetingen ligt in innovatieve softwareoplossingen. Het Internet of Things (IoT) verbindt verschillende machines met het netwerk en kan zo productieprocessen in realtime monitoren.
Lees meer

RAYNAUD ONDERSCHEIDT ZICH DOOR EEN GROOT AANBOD EN EEN SNELLE SERVICE

160pxDe firma Raynaud is een bedrijf dat reeds 140 jaar gespecialiseerd is in filtratieproducten met klanten in heel uiteenlopende sectoren. Kenmerkend voor Raynaud zijn de grote voorraad, het uitgebreide aanbod en de zeer snelle service.
Volledig artikel lezen

REVAMO ONTWIKKELT COATINGS VOOR UW TOEPASSINGEN

160pxSteeds meer OEM-ers benaderen Revamo al in de ontwerpfase van de installatie. Revamo ontwikkelt voor hen coatings die het onderdeel veredelt op de plaats waar de slijtage zal optreden.
Lees meer

OKUMA OPENDEURDAGEN VAN 4 TOT EN MET 6 DECEMBER

160pxDe Japanse machinefabrikant Okuma staat gekend voor zijn hoogkwalitatieve en duurzame CNC-machines. Van 4 tot en met 6 december opent het Europese hoofdkwartier Okuma Europe in Krefeld, Duitsland, zijn deuren voor al wie geïnteresseerd is. Er zullen onder andere live-demonstraties gegeven worden van de nieuwste machines en technologieën.
Volledig artikel lezen

VIDEO: MAVOM ONDERSTEUNT NIJDRA IN HET REINIGINGSPROCES

160pxSinds de begindagen van Nijdra ondersteunt Mavom de verspaningsspecialist in alles wat met het reinigen van afgewerkte stukken te maken heeft. Dat gebeurt in de eerste plaats met het aanleveren van producten, maar in de tweede plaats ook met de nodige service en ondersteuning.
Volledig artikel lezen

ROBOSOFT-PROGRAMMA STUURT ZOWEL ROBOT ALS MACHINE

160pxRobosoft uit Ieper is al bijna 35 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van software en CNC-besturingen. Met slechts één eenvoudig programma worden zowel robot als machine gestuurd.
Volledig artikel lezen

ROLLFEED® TURNING-PROCES: DRAAICYCLUSTIJDEN TOT 95% KORTER

160pxWat is het geheim achter het succes van efficiënte draaiprocessen, vooral voor complexe componenten? Een van de belangrijkste antwoorden op die vraag is: het aantal verwerkingsstappen moet verminderd worden Bij Vandurit hebben hun gereedschapsspecialisten de dynamiek van deze aanpak gedemonstreerd met hun nieuwe 'rollFEED® Turning'-proces.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Sneller, stiller en nauwkeuriger grote gaten maken

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be