25 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHoe las ik een rail op de juiste manier?

Door het vele treinverkeer zijn er veel werken aan de sporen. Zo zetten rails uit bij warmte en krimpen ze als het koud is. Soms is er echter meer aan de hand en moeten beschadigde treinsporen aan elkaar worden gelast. Dat gebeurt door middel van aluminothermisch lassen, ook wel gekend als thermietlassen. In theorie is de uitleg niet moeilijk, maar in de praktijk komt er toch veel meer bij kijken. Denk maar aan de temperatuur van de las, de wachttijd en de omgeving.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur Metallerie

LASSEN VAN RAILS: SIMPEL IN THEORIE, MOEILIJK IN DE PRAKTIJK

De Belgische treinsporen krijgen het vaak zwaar te verduren en dat kan leiden tot beschadigde rails en vertragingen van treinen. Een veelgebruikte methode om de treinrails te verbinden is aluminothermisch lassen, ook gekend als thermietlassen of exothermisch lassen.
Volledig artikel lezen

RAYNAUD ONDERSCHEIDT ZICH DOOR EEN GROOT AANBOD EN EEN SNELLE SERVICE

160pxDe firma Raynaud is een bedrijf dat reeds 140 jaar gespecialiseerd is in filtratieproducten met klanten in heel uiteenlopende sectoren. Kenmerkend voor Raynaud zijn de grote voorraad, het uitgebreide aanbod en de zeer snelle service.
Volledig artikel lezen

3D PRINTEN KENT GEEN REVOLUTIE, MAAR EEN EVOLUTIE

Ondanks alle beloftes laat de doorbraak van 3D metal printing - ofte 3DP - enigszins op zich wachten. Is deze additive manufacturing blijvend te duur, te langzaam, te gecompliceerd … of komt de grote omwenteling alsnog?
Volledig artikel lezen

SIR JOHN LEVERT COMPLEET PROGRAMMA REINIGINGS- EN ONDERHOUDSPRODUCTEN

160pxSir John B.V. is leverancier van gespecialiseerde reinigings-, ontvettings- en beschermingsproducten die uitermate geschikt zijn voor de industriële reiniging van zwaardere vervuilingen.
Volledig artikel lezen

VIERDE EDITIE PROTOTYPING KOMT ERAAN

160pxHet jaarlijkse vakevent Prototyping is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Volledig artikel lezen

WERK GROENER EN EFFICIËNTER MET ATMOSFERISCHE POEDERLAK

Thermisch spuiten, ook gekend als vlamspuiten, metaalspuiten, metalliseren en schooperen, is al een tijdje een bekend en vaak toegepast proces. Vlamspuiten met atmosferische poederlak is een nieuwe ontwikkeling die groener en efficiënter is.
Volledig artikel lezen

LIEBHERR PHS 1500 ALLROUND: KWALITEIT, FLEXIBILITEIT EN EFFICIËNTIE

160pxLiebherr biedt een breed scala aan automatiseringssystemen voor een moderne en efficiënte productie. Ze helpen niet alleen de productiekosten te verlagen, maar springen ook snel en flexibel in op veranderingen op de markt.
Volledig artikel lezen

MAZAK LASERTECHNOLOGIE OP EUROBLECH

Mis je kans niet om als eerste de allernieuwste Mazak-lasertechnologie ontwikkelingen te zien! Hannover onthult wat nog nooit werd vertoont en je nog nooit hebt gezien! Breng een stapsgewijze verbetering in uw productiviteit samen met Mazak op EuroBlech 2018, van 23 tot 26 oktober, met vijf state-of-the-art lasers en twee automatiseringssystemen.
Lees meer

ONTDEK NIEUWE SOFTWARE, LIVE DIGITALE INNOVATIES EN VIRTUAL REALITY

160pxIn het grote gebied gewijd aan software op de Prima Power-stand op EuroBlech kunnen bezoekers deelnemen aan innovatieve en interactieve presentaties en demonstraties van wereldpremières, zoals de parametrische functies op MasterBend, de nieuwe ontwerp UI voor Tulus Performance Reporting en Tulus Production Reporting met nieuwe Analytics en de innovatieve Tulus Line-app voor lijnweergave en orderstatus.
Lees meer

NOOD AAN KALIBRATIE VAN MEETINSTRUMENTEN? KIES VOOR CALIZ

160pxCaliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden.
Volledig artikel lezen

LASROBOT MAAKT GEAUTOMATISEERD LASSEN VOOR MEER BEDRIJVEN BEREIKBAAR

160pxMet de My Weldingmate kan een lasser een werkstuk in elkaar hechten of volledig opspannen en vervolgens de toorts van de lasrobot langs de gewenste laslijnen bewegen.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Hoe las ik een rail op de juiste manier?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be