4 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxToortsafzuiging ontwikkelt zich verder

De keuze van een geschikt laspistool draait om meer dan alleen de selectie van een gasgekoeld, dan wel vloeistofgekoeld model. Er zijn een aantal andere en toch wel belangrijke parameters in het spel, die verder uitgespit moeten worden om het meest geschikte model voor een toepassing te vinden. Een van die parameters is de mogelijkheid om rookafzuiging op de toorts of het pistool te voorzien. Een oplossing die vanwege de grote, onhandelbare toortsen lange tijd minder enthousiast werd onthaald, maar waarbij vandaag nieuwe materialen en aandacht voor ergonomie het evenwichtsgevoel aanzienlijk hebben verbeterd.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

CRITERIA DIE DE SELECTIE VAN EEN LASTOORTS BEPALEN

Om een lasser te beschermen tegen deze schadelijke lasrook, zijn er bepaalde regels vastgelegd.
Volledig artikel lezen

“DOOR ZO WEINIG MENSEN OP TE LEIDEN DOEN WE AAN ZELFDESTRUCTIE"

De trouwe lezer van Metallerie zal de naam Tim Buyle ongetwijfeld al een aantal keer zijn tegengekomen. In een gesprek met ons vakblad laten we zijn visie op enkele hete hangijzers aan bod komen.
Volledig artikel lezen

ABB EN ROBWELDING TEKENEN PARTNER AGREEMENT

Robotleverancier ABB Robotics en lasrobotspecialist RobWelding hebben op een september een Partner Agreement getekend.
Lees meer

WELDA OPENT WELDA ACADEMY

Het koppelen van nieuwe machine-investeringen aan goed opgeleide medewerkers is cruciaal.
Lees meer

UITSLAANDE BRAND BIJ UMICORE IN HOBOKEN

Bij materiaaltechnologiebedrijf Umicore in Hoboken, Antwerpen is op woensdag 12 september een brand uitgebroken. De brand onstond rond 7u30 's ochtends aan een scrubberinstallatie, een eenheid die gassen reinigt vooraleer ze worden uitgestoten.
Lees meer

WEBSITE METANOX IN EEN NIEUW KLEEDJE

Begin september lanceerde Metanox zijn nieuwe website. Op de nieuwe website wordt een volledig overzicht gegeven van de merken en types plaatbewerkingsmachines die ze in hun programma hebben.
Lees meer

'S WERELDS MEEST GEAVANCEERDE 3D-PRINTTECHNOLOGIE

HP heeft tijdens de International Manufacturing Technology Show (IMTS), de HP Metal Jet geïntroduceerd: 's werelds meest geavanceerde 3D-printtechnologie voor de productie van superieure metalen onderdelen in grote volumes.
Lees meer

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

Gedreven door specifieke individualisering, diversifieerde het marktaanbod van zware bestelwagens snel en wordt de zakelijke klant vandaag met een uitgebreide en complexe lijst van aankoopmogelijkheden geconfronteerd.
Volledig artikel lezen

WORTELBOER NEEMT DEEL AAN METAVAK

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 vindt in Evenementenhal Gorinchem in Nederland alweer de 14e editie van Metavak plaats. Het is dé vakbeurs voor de gehele metaalbranche.
Lees meer

VIERDE EDITIE PROTOTYPING KOMT ERAAN

160pxHet jaarlijkse vakevent Prototyping is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Volledig artikel lezen

MAXIMALISEER DE PRODUCTIVITEIT VAN DRAAIBEWERKINGEN

160pxDankzij de voortdurende uitbreiding van het toonaangevende Seco Jetstream Tooling®-assortiment maximaliseert u de productiviteit van draaibewerkingen.
Lees meer

ZINGA FILMVERZINKINGSSYSTEEM

De Millennium Dome van Greenwich in Londen is de grootste serre voor planten en insecten uit tropische landen in Europa. De hoge vochtigheidsgraad en temperaturen zorgen voor een versnelde corrosieve omgeving, waardoor voor een duurzaam en kostenefficiënt systeem geopteerd werd.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Toortsafzuiging ontwikkelt zich verder

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be