13 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAmerikaanse importheffingen op staal en aluminium naderbij bekeken

Het gaat goed met de Europese staalindustrie ... maar hoelang nog? Net als de voorbije jaren kende de sector in 2017 een aanzienlijke groei. Het aantal jobs ging voor het eerst sinds lang niet verder achteruit. Bovendien staan ook sectoren die staal gebruiken, sterk in hun schoenen. Kortom, alle economische parameters zijn de Europese staalindustrie gunstig gestemd. Tot de Amerikaanse president Donald Trump in maart van dit jaar algemene importtarieven van 25% op staal en 10% op aluminium invoerde. Hoog tijd voor een korte reconstructie en een vooruitblik op wat we nog kunnen verwachten.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

EUROPA COUNTERT IMPORTHEFFINGEN MET DRIESTAPPENPLAN

De handelsmaatregelen van de Verenigde Staten hebben een impact op 6,4 miljard euro van de Europese export. "Hoewel Europa er alles aan gedaan heeft om de situatie van vandaag te vermijden, hebben we ons de laatste maanden ook voorbereid om gepast te reageren op deze importheffingen."
Volledig artikel lezen

NUTTIGE TIPS OM DUURZAAM TE POEDERCOATEN

Poedercoaten biedt veel voordelen. En dus kan het geen kwaad om uw personeel degelijk op te leiden. Het VOM organiseert daarom vanaf 25 september vijf sessies waarin nuttige tips kunnen worden verkregen om het proces te verbeteren.
Lees meer

WELKE APPARATUUR GEBRUIKEN VOOR OPPERVLAKTEBEHANDELING?

160pxBij Vip Tools hebt u het voordeel dat u er voor elk aspect inzake oppervlaktebehandeling terecht kunt. Of het nu gaat om schuren, stralen, lakken of polieren, Vip Tools heeft altijd de geschikte oplossing in huis om u verder op weg te helpen.
Volledig artikel lezen

VINGER AAN DE POLS VAN DE DIGITALISERING

ABISS is al aan haar derde editie toe en groeit gestaag qua aanbod, exposanten en thema's. Het is een eigenzinnig en origineel netwerk- en congresconcept, speciaal gemaakt voor wie de vinger aan de pols wil houden van de exponentiële digitaliseringscurve.
Volledig artikel lezen

REGISTREER HIER UW GRATIS BEZOEK!

Registreer hier uw gratis bezoek aan ABISS.
Lees meer

VERHOOG DE PRODUCTIVITEIT VAN UW FREESVERMOGEN

160pxBenut het freesvermogen van uw machine optimaal en verhoog uw productiviteit met Seco's nieuwe Double Quattromill™ 22-vlakfrees voor ruwen en semi-finiseren. Behaal een grote snedediepte op een kostenefficiënte manier dankzij snijplaten met acht snijkanten.
Lees meer

INNOVATIE VOOR GROEFFREZEN

160pxMet de nieuwe schijffrees is traploze instelling van verschillende groefbreedtes mogelijk.
Lees meer

VERGEET UW MEETINSTRUMENT NIET TE KALIBREREN

160pxCaliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden.
Volledig artikel lezen

BENT U AL 'FUTURE READY' MET FORMALDEHYDEVRIJE PRODUCTEN?

160pxCIMCOOL begon reeds in 2011 het portfolio om te zetten om zo het risico voor milieu en gezondheid te reduceren. Het resultaat is dat er vandaag al een volledig assortiment bestaat van formaldehydevrije Cimcool-producten.
Volledig artikel lezen

WELDA OPENT WELDA ACADEMY

Het verhogen van de performantie van uw onderneming is een must. Het koppelen van nieuwe machine-investeringen aan goed opgeleide medewerkers is hierbij cruciaal. Welda beantwoordt deze nood met de 'Welda Academy', voor advies en expertise op lasgebied.
Lees meer

INNOVATIEF WELDING 4.0-LASMANAGEMENTSYSTEEM

160pxEWM Xnet brengt Industrie 4.0 naar de lasproductie. De modulaire software opent door de digitale netwerken van planning, controle en productie vele nieuwe mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen voor elk bedrijf.
Lees meer

VIERDE EDITIE PROTOTYPING KOMT ERAAN

160pxHet jaarlijkse vakevent Prototyping is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Volledig artikel lezen

NIEUWE FIBERLASER MET GROOT WERKVOLUME

160pxLaser Next 2141 is de nieuwste evolutie van de Laser Next familie. Alle kenmerken van de Laser Next 1530 en 2 -2130 systemen zijn beschikbaar in de LaserNext 2141, die universeel en veelzijdig is.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

NIEUWSTE BEWERKINGSMACHINE VOOR MOTORBLOKKEN

160pxVoor veel bedrijven, met name kmo's, vergt de aankoop van machines een enorme financiële inspanning. Schiess GmbH is zich terdege bewust van dit probleem en biedt daarom voor al zijn machines verschillende financieringsconcepten aan.
Volledig artikel lezen

HULPMIDDELLEN VOOR LASTENBEHANDELING

160pxZwenkarmen en portaalkranen vinden meer en meer hun ingang als hulpmiddel voor lastenbehandeling bij individuele werkposten en boven machines. Wand- of paalzwenkarmen zijn praktische en economische oplossingen, die gemakkelijk te plaatsen zijn.
Lees meer

VULKOPRIN PRESENTEERT KIJK OP INNOVATIE

160pxVoor de productie van hoogkwalitatieve wielen, rollen, banden en technische vormstukken hanteert Vulkoprin volgend principe.
Volledig artikel lezen

TOELICHTING BIJ DE NIEUWE NORMSERIE EN-ISO 12944

De normserie EN-ISO 12944 'Bescherming van staalconstructies tegen corrosie door middel van verfsystemen' is in 2017 herzien. Diverse delen van de serie zijn hierdoor gewijzigd.
Lees meer

MEUSBURGER ZOEKT VERKOPER (M/V) BUITENDIENST VOOR BELGIË

Meusburger is op zoek naar een fulltime verkoper die opleiding heeft genoten in de metaal- of kusntstofbranche. Kennis van Nederlands, Duits en Engels zijn een vereiste. Bij voorkeur uit de regio Antwerpen, Gent of Brugge. Geïnteresseerd?
Lees
snel meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Amerikaanse importheffingen onder de loep

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be