29 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAutomatisering zet zich ook door in CAM-software

De huidige trends in de ontwikkeling van CAM-software zijn terug te brengen tot hogere snelheden en meer gebruiksgemak bij het programmeren, wat dan natuurlijk ook meteen voelbaar is in de werkplaats zelf. Dit realiseert men door het programmeren te automatiseren. Hierdoor vallen ook menselijke fouten of persoonlijke programmeervoorkeuren weg, wat leidt tot consistente resultaten met een hoge kwaliteit. Slotsom: een verhoogde productiviteit. De nieuwste hybride machines voor additive én substractive manufacturing stellen softwareontwikkelaars voor nieuwe uitdagingen.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

SNELLER EN CONSISTENTER PROGRAMMEREN

Alvorens een werkstuk te kunnen maken op een CNC-bewerkingscentrum, moet het design worden omgezet in een NC-code, waarin de verschillende posities en bewerkingsstappen opgelijst staan. Dat gebeurt met CAM-software.
Volledig artikel lezen

PRIMA POWER OPENT NIEUW TECHNOLOGY CENTER IN MÜNCHEN

Prima Power heeft op 26 juni een nieuw Technology Center in Neufahrn, vlakbij München, geopend.
Lees meer

THYSSENKRUPP SCHULTE BREIDT SITE IN FRANKFURT UIT

Thyssenkrupp Schulte breidt haar bereik in Frankfurt uit tot buiten de regio. Het bedrijf investeert onder meer in de uitbreiding van het hoogbouwmagazijn en de verwerkingsapparatuur op de site in Osthafen, Frankfurt.
Lees meer

AMERIKAANSE STAALFABRIEKEN BLIJ MET IMPORTHEFFINGEN

De Amerikaanse staalmarkt is steeds meer verdeeld. Machinebouwers en automobielfabrikanten spreken hun zorgen uit over de hoge staalprijzen, die het gevolg zijn van de ingevoerde importheffingen.
Lees meer

MAZAK DEMONSTREERT NIEUWE TECHNOLOGIEËN OP EUROBLECH

Mazak staat op de EuroBlech opnieuw in de spotlights met de live voorstelling van de allernieuwste lasertechnologie en State-of-the-Art automatisatie. Met twee nieuwe DDL-machines, in zowel het 2D als 3D domein, wordt de lijn van de DDL( Direct Diode Laser) gestaag verder uitgebouwd.
Lees meer

BEWAAK JE MACHINEPARK VANOP AFSTAND

Teruglopende gespecialiseerde technische kennis over pompen en kleppen, een gebrek aan personeel, afgelegen installaties of geen eigen technische dienst meer: de redenen die bedrijven aanhalen om een systeem voor remote monitoring in te passen zijn zeer divers.
Volledig artikel lezen

TOOLS EN MATERIALEN VOOR INDUSTRIËLE PRODUCTONTWIKKELING

160pxHet jaarlijkse vakevent Prototyping is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Volledig artikel lezen

BIOAFBREEKBAARHEID VAN SMEERMIDDELEN

De biologisch afbreekbare smeermiddelen onderscheiden zich door het feit dat zij in de natuur worden afgebroken door micro-organismen. Hierbij wordt de olie omgezet in CO2, H2O en eventuele resten van additieven.
Volledig artikel lezen

KLASSESPELER IN ZIJN SEGMENT

160pxDe Mitutoyo CRYSTA-PLUS M coördinatenmeetmachine heeft zich reeds grondig bewezen en is populair in veel verschillende sectoren. Deze manuele CMM is ontworpen om uitzonderlijk nauwkeurige 3D metingen uit te voeren op kleine tot middelgrote werkstukken.
Lees meer

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

Gedreven door specifieke individualisering, diversifieerde het marktaanbod van zware bestelwagens snel en wordt de zakelijke klant vandaag met een uitgebreide en complexe lijst van aankoopmogelijkheden geconfronteerd.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Automatisering zet zich ook door in CAM-software

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be