20 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxStijgende proceszekerheid voor vijfassige bewerkingscentra

De vijfassers staan tussen de bewerkingscentra in een sterkere positie dan ooit tevoren. De laatste jaren heeft de techniek forse stappen vooruitgezet richting een hoger niveau, met name wat betreft kwaliteit en proceszekerheid. Vooral bij kleinere bedrijven is vijfassig simultaan bewerken drastisch toegenomen, want om de stijgende productcomplexiteit aan te kunnen, zijn extra assen noodzakelijk. Die vergen meer van de machinebouw om de stijfheid en eindkwaliteit op een vergelijkbaar niveau te brengen van de drieassige varianten. Ook aansturing en automatisering wonnen de laatste jaren aan belang.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

VIJFASSIGE BEWERKINGSCENTRA OOK VOOR KLEINE BEDRIJVEN

Het verminderen of zelfs elimineren van die dure, tijdrovende en noodzakelijke extra bewerking levert directe winst op in kosten, tijd en functionele eindkwaliteit.
Volledig artikel lezen

AMERIKAANSE STAALFABRIEKEN BLIJ MET IMPORTHEFFINGEN

De Amerikaanse staalmarkt is steeds meer verdeeld. Machinebouwers en automobielfabrikanten spreken hun zorgen uit over de hoge staalprijzen, die het gevolg zijn van de ingevoerde importheffingen.
Lees meer

EU-VRIJWARINGSMAATREGEL VOOR STAAL GEPUBLICEERD

De E.U. heeft de voorlopige vrijwaringsverordening voor de staalsector gepubliceerd. Die maatregel moet de interne markt beschermen tegen de sterke stijging van de staalinvoer na de Amerikaanse Sectie 232-maatregelen.
Lees meer

VIERDE EDITIE PROTOTYPING GAAT VAN START IN NOVEMBER

Net als de voorbije jaren richt Prototyping zich op 7 en 8 november 2018 in hal 6 in Kortrijk Xpo op de industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Lees meer

TOOLS EN MATERIALEN VOOR INDUSTRIËLE PRODUCTONTWIKKELING

160pxHet jaarlijkse vakevent Prototyping is aan zijn vierde editie toe. Net als voordien richt het zich op 7 en 8 november 2018 in Kortrijk Xpo (hal 6) op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes.
Volledig artikel lezen

METAVAK PAKT UIT MET TECHNOSQUARE

Beurorganisator Easyfairs Evenementenhal introduceert op Metavak 2018 het Metavak TechnoSquare.
Lees meer

NIEUWE NORM EN 1090-2 SINDS 25 JULI 2018

De lasnorm EN-1090 is vernieuwd.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines.
Lees meer

HAAKSE ACCUSLIJPER

160px VIDEO FEIN CCG 18-125 BL(PD): Stofresistente en krachtige haakse accuslijper voor effectieve doorslijp-, slijp- en ontbramingswerkzaamheden bij gebruik op montage.
Video

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Stijgende proceszekerheid voor vijfassige bewerkingscentra

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be