01 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHuidige schuurmaterialen doorstaan de tand des tijds

Schuren is vanouds een bewerking met veel bepalende parameters, die meteen een onuitwisbare weerslag hadden op het werkstuk in kwestie. Zowel de hoek, de druk en de snelheid moesten vroeger juist zijn, in functie van het te bewerken materiaal en de staat van het schuurmateriaal. De huidige schuurmaterialen zijn echter vergevingsgezind voor de operator, die daardoor minder opgeleid hoeft te zijn. De korrels worden niet langer bot, maar worden telkens weer vrijgegeven bij het afslijten, waardoor een uniforme finish haalbaar wordt.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie


LEES MEER: Huidige schuurmaterialen doorstaan de tand des tijds

GROTER GEBRUIKSGEMAK EN BETER RESULTAAT BIJ SCHUREN

Het schuurproces heeft de jongste decennia een belangrijke evolutie doorgemaakt, in die zin dat nu ineens het hele proces vanaf de beginsituatie tot aan het gewenste eindresultaat wordt bekeken, terwijl hiervoor vroeger typisch een star stappenplan werd gevolgd.
Volledig artikel lezen

SAMENWERKING VAKBEURZEN EUROFINISH EN MATERIALS

De Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen VOM en Mikrocentrum, de Nederlandse kennis- en netwerkorganisatie voor de maakindustrie, gaan voor de komende editie van de vakbeurzen Eurofinish en Materials samenwerken.
Lees meer

77 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE BEURSDEELNAME

Wil jij weten hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien en jouw producten aan de man kunt brengen door deel te nemen aan beurzen? Of neem je al deel aan beurzen en wil je graag meer beurssucces?
Lees meer

HEMBRUG MACHINE TOOLS OP AMB IN STUTTGART

Hembrug Machine Tools zal dit jaar op de AMB in Stuttgart van 18 tot 22 september de MikroTurnGrind 1000 voorstellen. Die is op vraag van fabrikanten met complexe werkstukken, waarbij een slijpfinish bewerking op een of meerdere vlakken vereist is ontworpen.
Lees meer

CONJUNCTUUR NEEMT ADEMPAUZE

Twee keer per jaar ondervraagt het VBO zijn sectorfederaties om de economische temperatuur op te meten. Op basis van dit onderzoek wordt dan een balans opgemaakt van de Belgische situatie en van de vooruitzichten voor het komende halfjaar.
Lees meer

UITGEBREIDE WAAIER METAALCONSTRUCTIES

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven een zeer uitgebreide waaier van mogelijkheden inzake metaalconstructies, herstellingen en montagewerkzaamheden.
Lees meer

BRABANTSE METAALDAGEN NIEUW EVENT VOOR DE METAALSECTOR

Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 april 2019 vindt voor het eerst De Brabantse Metaaldagen plaats. Dit event, georganiseerd door United Industrial fairs, richt zich met de combinatie van een congres en een vakbeurs specifiek op de metaalindustrie.
Lees meer

TENOVA LEVERT WALSSLIJPMACHINE BIJ JW ALUMINUM

Tenova, een bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatieve oplossingen voor de metaal- en mijnbouwindustrie, is door het Amerikaanse aluminiumbedrijf JW Aluminum gecontracteerd voor de levering van een walsslijpmachine.
Lees meer

VIDEO: ONTDEK DE HAAKSE ACCUSLIJPER

160px VIDEOFEIN CCG 18-125 BL(PD): Stofresistente en krachtige haakse accuslijper voor effectieve doorslijp-, slijp- en ontbramingswerkzaamheden bij gebruik op montage.
Video

NIEUWE NORM EN 1090-2 SINDS 25 JULI 2018

 VIDEODe lasnorm EN-1090 is vernieuwd. Deze norm bespreekt de technische eisen voor het produceren van staalconstructies. Alle kwaliteitsborginssystemen en bijhorende documenten dienen aangepast te worden aan de eisen van de actuele versie van de norm.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Schuurmaterialen doorstaan de tand des tijds

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be