20 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxStijgende proceszekerheid voor vijfassers

De vijfassers staan tussen de bewerkingscentra in een sterkere positie dan ooit tevoren. De laatste jaren heeft de techniek forse stappen vooruitgezet richting een hoger niveau, met name wat betreft kwaliteit en proceszekerheid. Vooral bij kleinere bedrijven is vijfassig simultaan bewerken drastisch toegenomen, want om de stijgende productcomplexiteit aan te kunnen, zijn extra assen noodzakelijk. Die vergen meer van de machinebouw om de stijfheid en eindkwaliteit op een vergelijkbaar niveau te brengen van de drieassige varianten. Ook aansturing en automatisering wonnen de laatste jaren aan belang.

Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

STIJGENDE PROCESZEKERHEID VOOR VIJFASSIGE BEWERKINGSCENTRA

De vijfassers staan tussen de bewerkingscentra in een sterkere positie dan ooit tevoren. De laatste jaren heeft de techniek forse stappen vooruitgezet richting een hoger niveau, met name wat betreft kwaliteit en proceszekerheid.
Volledig artikel lezen

GRATIS SPEELSCHEMA WK 2018

U kan er bovendien een gratis reportage in het vakblad Metallerie mee winnen! Hang deze poster op een mooie plaats binnen uw bedrijf, neem er een ludieke sfeerfoto van en stuur deze door naar mtr@pmg.be. Doe mee, en win!
Lees meer

POLITIEKE ONRUST NA IMPORTHEFFINGEN

Begin juni kwamen de leiders van de G7, de belangrijkste industriestaten, samen voor hun jaarlijkse top. De sfeer tussen de leiders van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, de Verenigde Staten en Canada was koel, mede door de invoerheffingen van president Trump op staal en aluminium.
Lees meer

LEES MEER:

- AGORIA VRAAGT EUROPA MET MATE TE REAGEREN OP IMPORTHEFFINGEN

- BOZE REACTIES BIJ WERELDLEIDERS NA AMERIKAANSE IMPORTHEFFINGEN

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE

In samenwerking met de federaties B2B PRESS (Federatie van Vakbladen) & UPP (Unie van Periodieke Pers) voeren wij momenteel een onderzoek uit naar de professionele informatiebronnen in België.
Lees meer

MEMA PROFITEERT VAN GEAUTOMATISEERDE ROBOTARM

Automatisatie neemt langzaam maar zeker de industrie over. Een van de bedrijven die dat maar al te goed beseffen, is Mema Machinery & Tools. Daarom heeft het onlangs een geautomatiseerde robotarm van Armin op een vijfassige machine in gebruik genomen.
Volledig artikel lezen

PLAATKANTENFREESMACHINES VOOR BINNEN- EN BUITENCONTOUREN

160pxMet de Kohle plaatkantenfreesmachines kunnen binnen- en buiten contouren van onder andere boorgaten, flenzen, plaatstaal en pijpen worden ontbraamd of voorzien van een laskant.
Lees meer

BEWERKEN VAN COMPLEXE WERKSTUKKEN

160pxYamazaki Mazak staat al jarenlang aan de top als het komt op de productie en levering van werktuigmachines. Mazak ziet het als zijn missie om het leven van mensen te verrijken en bij te dragen aan de maatschappij door werktuigmachines met een hoog prestatievermogen te ontwikkelen en te leveren.
Volledig artikel lezen

DE EERSTE STAP IN AUTOMATISERING

160pxDe WorkPal is een gebruikersvriendelijke palletwisselaar voor het automatisch wisselen van pallets op de tafelopname van de frees-, slijp-, vonk- of meetmachines.
Lees meer

EFFICIËNTER WERKEN DANKZIJ DE ONESTOPSHOP

160pxOp 75 jaar tijd groeide Pollers uit van een eenmanszaak tot een hedendaagse onderneming, gespecialiseerd in het toeleveren van mechanische onderdelen, halffabricaten en complete machines.
Volledig artikel lezen

VIDEO: GRIT GKS 75

160px VIDEOGRIT GKS 75 is compacte bandslijpmachine voor de metaalbewerking. Door het minimalistische machineconcept heeft deze krachtige compacte bandslijpmachine minder plaats nodig dan gebruikelijke machines. De GRIT GKS 75 biedt een optimale prijs-kwaliteitverhouding en kan direct in gebruik worden genomen.
Video

NIL VERBINDINGSWEEK GEEFT 4 THEMA'S VRIJ

Van 30 oktober tot en met 1 november vindt in Gorinchem de vierde editie van de vakbeurs NIL Verbindingsweek plaats. Met de Verbindingsweek geeft het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) vakprofessionals de gelegenheid om bij te leren over de laatste ontwikkelingen in de las- en lijmwereld.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Politieke onrust na Amerikaanse importheffingen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be