naar top
Menu
Logo Print
26/02/2018 - MATTHIAS ROBBE

CONCRETE OPLOSSINGEN VOOR SMART INDUSTRY

Maakindustrie in de Benelux massaal naar de TechniShow 2018

TechniShow

De TechniShow behoeft geen introductie meer. Gegadigden van de maakindustrie in de Benelux zakken dit jaar van 20 tot en met 23 maart af naar de Jaarbeurs in Utrecht. Wij blikken alvast vooruit op wat u allemaal kunt verwachten gedurende die drie dagen, en besteden de nodige aandacht aan de vijftien genomineerde innovaties van de TechniShow Innovation Awards. De vooruitzichten zijn alvast goed, afgaande op het aantal exposanten dat present zal tekenen op deze tweejaarlijkse internationale bijeenkomst.

EXPOSANTEN MASSAAL AANWEZIG

“De stemming in de markt is ontzettend positief", vertelt Ramon Dooijewaard, directeur van FTP-Vimag. “Dat stellen we voornamelijk vast aan de hoeveelheid exposanten die zich inschreven voor de TechniShow en ESEF." Voor het eerst sinds 2008 hoopt de vakbeurs opnieuw de volledige beursoppervlakte te vullen. “We hebben de vorige edities geanalyseerd en daarop ingespeeld om het concept wat te vernieuwen."

Avond van de Maakindustrie

Vele, vaak kleinere, bedrijven zijn een essentieel onderdeel van onze maakindustrie. Bedrijven die innovatief zijn en in de keten een onmisbare schakel vormen. Tijd om hen in het zonnetje te zetten op 7 maart tijdens de Avond van de Maakindustrie. Die avond benadrukt de verbondenheid van de sectoren en de bedrijven onderling. “We willen ze laten zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze zijn voor de industrie", klinkt het.

Additive manufacturing

Ook 3D-printen krijgt dit jaar bijzondere aandacht. Ook al komt de technologie in onze contreien slechts mondjesmaat van de grond, de interesse neemt wel degelijk toe. Maar in welke technologie moeten ze nu investeren? En hoe weet je zeker dat je de juiste selectie maakt? Je ontdekt het tijdens een van de dagelijkse Guided Tours 3D, de congressen tijdens de 3D dag op donderdag 22 maart én het informatieaanbod op het 3D Printplein.

TECHNISHOW INNOVATION AWARDS

TechniShowNaar jaarlijkse gewoonte benoemt een vakjury de meest innovatieve producten op de markt. Uit 34 inzendingen van 31 verschillende bedrijven werden in totaal vijftien nominaties gekozen in drie categorieën: nieuw op de Benelux-markt (blauw), commerciële innovatie (grijs) en made in de Benelux (roze). Op de volgende pagina staan alle genomineerden opgelijst. De inzendingen staan voor de innovaties die de laatste jaren hun intrede hebben gedaan in de maakindustrie in het kader van Smart Industry. Juryvoorzitter Tom Bouws vergelijkt de inzendingen met die van de vorige editie. "De maakindustrie wordt slimmer en efficiënter. Dat kunnen we ook met onze eigen ogen vaststellen aan de inzendingen. Bedrijven komen met praktische oplossingen op de markt die toegepast kunnen worden om slimmer te produceren. Dat zijn niet alleen software- en automatiseringsoplossingen, maar ook nog steeds innovaties op mechanisch gebied. Ook 3D-printen blijft zich verder ontwikkelen en is inmiddels productierijp. Meer lasers in een bouwkamer, hogere opbouwvolumes, serieproductie en zelfs automatisering zijn voorbeelden die economisch verantwoord industrieel printen mogelijk maken."

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op verschillende aspecten. De winnaars van de drie awards worden op 7 maart bekendgemaakt tijdens de Avond van de Maakindustrie.