VDW stelt plannen voor METAV 2020 voor

Digitale knowhow voor nieuwe bedrijfsmodellen

Van 10 tot 13 maart 2020 opent METAV, de internationale beurs voor metaalbewerkingstechnologieën, in Düsseldorf voor de 21e keer haar deuren. De beurs is niet alleen een etalage voor nieuwe metaalbewerkingsgerelateerde producten, technologieën en diensten, maar weerspiegelt ze ook het sterke gevoel van anticipatie op de drempel van de vierde industriële revolutie. Organisator VDW (Duitse Vereniging van Machinebouwers) zal voor deze editie focussen op onder meer netwerkproductie, artificiële intelligente en Industrie 4.0. Dat maakte het bekend tijdens een forum in het WZL (Laboratorium voor Gereedschapsmachines en Productietechniek) aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule van Aken.
Industry 4.0 komt op het gebied van de metaalbewerking in een stroomversnelling", aldus VDW-directeur Dr. Wilfried Schäfer op het Forum. “De METAV biedt de mogelijkheid om deze ontwikkelingen uitgebreid te beoordelen en te evalueren - van productie in een netwerk, cloud applicaties, data-analyse en 5G tot en met machinaal leren en kunstmatige intelligentie. METAV 2020 zal ook een umati (universele interface voor gereedschapsmachines) laten zien, zij het in een kleiner formaat dan bij EMO Hannover. Dit zal aantonen hoe snel, eenvoudig en ongecompliceerd het is om data uit te wisselen via de umati-interface.”
De VDW en VDMA organiseren op 11 maart 2020 ook hun eerste congres over cybersecurity. Hierin zal de kwestie van de beschikbaarheid van gegevens en de veiligheid aan de orde komen. "Het succes van nieuwe op dataservices gebaseerde bedrijfsmodellen hangt sterk af van een sterke beveiliging", aldus Schäfer. De potentiële aard van dergelijke bedrijfsmodellen is een onderwerp van onderzoek bij de Akense WZL. Op de METAV-stand zal bovendien het WZL samen met een industriepartner het thema van de platformeconomie onderzoeken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.