naar top
Menu
Logo Print

Enel huldigt nieuwe AM productiemachine Laserdyne 795 in

Produceert en herstelt metalen onderdelen voor energieproductiesector
magazine

In het Italiaanse Cavriglia hebben Enel en Prima Additive een nieuwe machine ingehuldigd: de Laserdyne® 795. De Laserdyne® 795 is uitgerust met Laser Metal Deposition-technologie, ontwikkeld door Prima Additive en aangepast aan de behoeften van de energieproductiesector.
De keuze voor een directe energiedepositiemachine is bepaald door de flexibiliteit van deze oplossing, zowel op het gebied van productie als reparatie. Dit type toepassing maakt het mogelijk om de opslagtijd te verkorten, de stilstandtijd van een installatie of delen daarvan te verminderen en geld te besparen, waardoor dezelfde component kan worden gerepareerd en hergebruikt.
Voorafgaand aan de aankoop evalueerde Enel veel casestudy's met betrekking tot de rol van de efficiëntie van componenten en reserveonderdelen op de efficiëntie en beschikbaarheid van energiecentrales, naast het aantal, de gemiddelde voorraad, de economische waarde en de soorten schade aan de onderdelen.
De belangrijkste redenen voor Enel om voor een door Prima Additive ontwikkelde oplossing te kiezen waren de grootte van het werkvolume, de 7 vrijheidsgraden die de herstelbaarheid van sommige artikelen kunnen vergemakkelijken en de mogelijkheid om complexe vormen (origineel of herontworpen) uit te voeren. Andere belangrijke kenmerken zijn het instelbare vermogen van de laserbron, de open scanparameters, de op maat gemaakte cad-cam en de implementatie van twee afzonderlijke poederadductielijnen die, samen met stoftechnische aspecten, een aanzienlijke ontwikkeling van de mechanische eigenschappen van de geproduceerde of gerepareerde onderdelen mogelijk maken.
"De Global Thermal Generation Division van de Enel heeft de adoptie van deze machine in het kader van een uitgebreid wereldwijd proces- en activadigitalisatieprogramma positief beoordeeld”, aldus Enrico Viale, hoofd van Global Thermal Generation bij Enel. Dit zal een referentiepunt zijn voor de activiteiten van Enel in Italië, maar ook in de wereld", besluit hij.

PRIMA POWER

PRIMA POWER

+3293829030
+3293899031