naar top
Menu
Logo Print

VAMATEC LEVERT KWALITATIEF HOOGWAARDIGE BANDZAGEN

Optimalisatie van het zaagproces

Vamatec, sinds 1993 invoerder van Lenox zaagbladen, is gespecialiseerd in bandzaagbladen en -machines. Het bedrijf wil het productieproces van zijn klanten optimaliseren door het aanbieden van geschikte kwaliteitszagen, in combinatie met technische ondersteuning. Onlangs lanceerde Vamatec een gloednieuwe webshop: bandzaagshop.be.

LENOX

Sinds 1993 is Vamatec invoerder van Lenox zaagbladen, de absolute marktleider. Lenox levert kwalitatief hoogwaardige bimetalen en hardmetalen bandzagen én koelmiddelen. Dankzij het uitgebreide gamma kan Lenox voor iedere toepassing een ideale bandzaag aanbieden.

EIGEN LASCENTRUM

Om een korte levertermijn te garanderen, beschikt Vamatec over een eigen lascentrum voor bandzagen. Het bedrijf heeft op dat vlak inmiddels een grote knowhow opgebouwd. Door blijvend te investeren in de nieuwste en modernste machines en in gekwalificeerd personeel, kan Vamatec u een perfecte lasnaad in een korte levertermijn garanderen.

OPTIMALISATIE

Verkeerd afgestelde machine

Een goede zaag rendeert het best op een perfect afgestelde zaagmachine. Vamatec weet echter uit ervaring dat veel bedrijven hun bandzaagmachines niet optimaal benutten. Enkele voorbeelden:

  • parameters zijn niet goed ingesteld;
  • slijtage van onderdelen veroorzaakt bandbreuk of vermindert de productiviteit;
  • keuze van een verkeerd type zaagblad of vertanding voor de toepassing;
  • gebrek aan kennis van de operator over alle mogelijkheden van de machine om deze optimaal te laten renderen.

De oplossing van vamatec

Vamatec doet meer dan enkel het verkopen van bandzagen. De verkoopadviseurs van het bedrijf komen in eerste instantie uw zaagproces en specifieke behoeftes analyseren om het meest geschikte zaagblad aan te bieden. Daarna komt de adviseur samen met de Lenox servicetechnicus langs om de bandzaagmachine optimaal af te regelen. Het doel is daarbij om de kost per zaagsnede te verlagen. Dat gebeurt onder andere door controle van de machine op dertien verschillende punten, een eventuele servicebeurt indien nodig en het instellen van de ideale parameters. Daarnaast zijn ook trainingen voor de zaagoperator voorzien.

DE PERFECTE BANDZAAG VINDEN

De juiste bandzaag vinden is niet eenvoudig. Het is een samenspel van verschillende factoren. In samenwerking met Lenox biedt Vamatec u daarom gratis toegang tot Lenox SawCalc. Die onlinetool (www.sawcalc.com) helpt u om snel de juiste lintzaag te vinden, door het bepalen van het type bandzaag, de juiste vertanding, de bandsnelheid en de voedingssnelheid.

BANDZAAGSHOP.BE

Uw bandzaag snel en eenvoudig online bestellen? Vamatec lanceerde onlangs een gloednieuwe webshop: bandzaagshop.be. U kunt er snel de parameters van uw bandzaag ingeven in het keuzeveld, en in enkele stappen is de bestelling afgerond. Naast bandzagen kunt u er ook terecht voor lassprays en koelvloeistoffen. Ontdek het zelf op www.bandzaagshop.be.

VAMATEC

VAMATEC

DE TONNE 89/91
9800 DEINZE
+3293866931
+3293803841