naar top
Menu
Logo Print

DE TOLLENAERE BRENGT STM CUBE NAAR WELDING WEEK

De Tollenaere brengt een gloednieuwe primeur naar Welding Week: de StM Cube, de eerste volledig ingekapselde waterstraalsnijmachine. De machine onderscheidt zichzelf onder meer op het vlak van veiligheid, laag verbruik en lage uitstoot.
Wie meer informatie wil, kan terecht bij De Tollenaere op stand 4-B260.

StM Cube openEERSTE VOLLEDIG INGEKAPSELDE WATERSTRAALSNIJMACHINE

De StM Cube kan uitgevoerd worden tot een snijtafel van 2 meter. De gesloten uitvoering opent nieuwe mogelijkheden voor mechanische productie en vooral voor onderzoek. Hoewel het overal innoverende koudwatersnijproces op zich al ideaal is voor zeer gevoelige productieruimten, voldoen de productieomstandigheden niet altijd aan de hoge hygiëne-eisen. Precies dit probleem heeft StM nu opgelost met de nieuwe StM Cube, het eerste volledig ingekapselde waterstraalsnijsysteem in de branche. Dit nieuwe model in het StM-productassortiment kan zowel met zuiver als met abrasief water, onder of boven water snijden. De machine is leverbaar in de maten 1 x 1 m, 1 x 1,5 m en 1 x 2 m.

MAXIMALE VEILIGHEID

Het gehele werkgebied wordt beschermd door een automatische lichtgewicht afschermkap, die wordt aangestuurd vanuit het centrale StM-bedieningspaneel. StM Cube garandeert dus maximale veiligheid, 100% spatbescherming en tot 20% geluidsisolatie. Het is de ideale keuze voor niet-verontreinigde werkomgevingen, d.w.z. het biedt vooral in de mechanische productie, maar ook in de onderzoeks- en onderwijsinstellingen, de medische technologie, de micromechanica en de hardmetaalverwerking belangrijke voordelen.
Zoals alle StM-waterstraalsnijsystemen kan het ook m.b.t. de prestatiekenmerken naar behoefte worden geconfigureerd en kan het op elk moment worden uitgebreid. Het spectrum reikt van basisuitrusting tot luxe modellen. Vanaf maart 2019 kunnen geïnteresseerden de StM Cube ook live in werking zien in het StM Test Center in de Eben, de productielocatie in Oostenrijk. De nieuwe StM Cube is bijzonder aantrekkelijk voor toepassingen met zuiver water en kleine slijpdeelreeksen. Des te meer omdat de basisversie het mogelijk maakt om zelfs met een klein budget met de waterstraalproductie te starten. De StM Cube kan zowel geavanceerde 2D- als 5-assige 3D-sneden maken. Hij werkt niet alleen met een lage uitstoot, maar wordt ook gekenmerkt door een extreem laag stroom-, water- en persluchtverbruik.

StM Cube dichtHet ontwerp zelf is tot in het kleinste detail uit­gewerkt voor een zuinige en eenvoudige bediening. Alle constructiedelen en schroeven zijn gemaakt van slijtvast roestvrij staal of aluminium. Kenmerkend zijn de gladde zijwanden met verborgen lineaire geleidingen zonder balg en een hogedrukleiding die door de assen wordt gevoerd.
De volledig digitale aandrijving bestaat uit borstelloze AC-servomotoren met meerassige CNC-besturing van NUM of Eckelmann. Een automatische hoogtesensor zorgt samen met de bots- en spatbescherming voor veilig werken. StM-systemen kunnen standaard markeren en de positielaser maakt een comfortabele werkstuk­opstelling mogelijk. Het werkgebied is in open toestand van één zijde en tot halverwege toegankelijk, d.w.z. het systeem kan zonder beperkingen van bovenaf worden beladen. De bijbehorende software draait op MS Windows en vereist geen specifieke CNC- of EDP-vaardigheden. De besturingseenheid is een standaard- pc die direct met het snijsysteem communiceert. Alle snijparameters kunnen snel en eenvoudig worden gedefinieerd met behulp van de in­tuïtieve gebruikersinterface en de door de software gegenereerde strategievoorstellen.

PRODUCTGAMMA

– Bandzaagmachines
– Waterstraalsnijmachines
– Plasmabrandsnijtafel
– Lasafzuiging
– Plooibanken
– Draaibanken
– Ontbraammachines
– Cirkelzaagmachines

DE TOLLENAERE

DE TOLLENAERE

RINGLAAN 9
9900 EEKLO
+3293772949
+3293780755