naar top
Menu
Logo Print

KLEINE CONSTRUCTIEWERKER INVESTEERT ZICH KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Stiel-art kiest voor MVD-plooibank bij De TollenaereZaakvoerder Steven Herteleer

Stiel-Art uit het Antwerpse Wommelgem is een klein constructiebedrijf in volle expansie. Om zichzelf klaar te stomen voor de toekomst, investeerde zaakvoerder Steven Herteleer onlangs in een MVD-plooibank bij verdeler De Tollenaere. Die vervangt een tweedehandsmachine waar hij niet tevreden over was. “Met deze nieuwe machine kunnen we nu grotere platen nauwkeuriger bewerken. Ze is ook een stuk gebruiksvriendelijker, waardoor de instel- en opleidingstijd verkorten en onze efficiëntie toeneemt."

 

CONSTRUCTIEWERKEN OP MAAT

Stiel-Art is een klein constructiebedrijf dat nu nog is ondergebracht in een bescheiden atelier in Wommelgem. Daar maken zaakvoerder Steven Herteleer en zijn - voorlopig - enige vaste collega voornamelijk trappen, poorten, ramen, bordessen en leuningen voor zowel particulieren als bedrijven.

Geen seriewerk

“We spitsen ons echt toe op maatwerk, waarvoor we hier een veelzijdig machinepark kunnen inschakelen. Het gaat van knippen, plooien, zagen en lassen tot uithoeken of walsen. Erg geautomatiseerd verloopt onze productie niet, maar dat is eigen aan onze werking met vooral unieke stukken en geen grote series. Seriewerk is niet onze ambitie. Dat neemt niet weg dat we wel volop aan het investeren zijn in nieuwe machines. We kijken ook uit naar een nieuwe locatie, zodat we dan zo veel mogelijk bewerkingen in eigen huis kunnen uitvoeren. Dat verloopt sneller en goedkoper, wat belangrijke extra voordelen zijn voor onze klanten", aldus de zaakvoerder.

 

NIEUWE PLOOIBANKBij Stiel-Art kozen ze voor de meest volledige besturingsvariant, met touch­screen en 3D-weergave op de HMI.

Enkele maanden geleden investeerde de kmo alvast in een nieuwe plooibank, ter vervanging van een tweedehandsmachine die niet aan de verwachtingen voldeed.

Vervanging

“Dat was helaas een echte miskoop. Ik had er altijd problemen mee en was ook niet tevreden van de service. Na mijn aanwezigheid op de opendeurdag bij De Tollenaere in Eeklo, besloot ik daar een MVD-plooibank aan te kopen, wat zij als verdeler in hun merkenportfolio hebben", vertelt Herteleer.

C 220

De keuze viel op de 220-tonner uit de C-serie. Een machine die dubbel zo zwaar is als de tweedehandsmachine die ze vervangt, ook al doordat ze een stuk langer is.
“We kunnen hier nu platen van 4 m lang op bewerken, in plaatdiktes van 1 tot 8 mm. Het is esthetisch natuurlijk veel mooier om dit in één stuk te kunnen doen, wat ons dus een belangrijk concurrentieel voordeel oplevert. Daar krijgen we steeds meer vraag naar, door de hogere plafonds en ramen van tegenwoordig", weet de zaakvoerder.

Sturing

“Ik zie deze plooibank vooral als een toekomstgerichte investering. Daarom koos ik ook voor de besturingsvariant met 3D-weergave op de touchscreen HMI. Die is namelijk heel gebruiksvriendelijk en visueel, zodat eventuele nieuwe werkkrachten er snel mee weg zijn. We kunnen daar nu ook op aflezen hoe lang we al aan een bewerking bezig zijn en hebben dus veel meer inzicht in onze werkprocessen."
“De plooibank is ook een stuk rendabeler, door dat grotere gebruiksgemak, de lagere foutenlast en de kortere instelduur. Binnenkort moeten we alle ontwerpen rechtstreeks van de pc kunnen doorsturen naar de sturing, wat de efficiënte dan nog verder zal verhogen", vervolgt hij.

 

EVALUATIETouch screen

De nieuwe plooibank krijgt van Herteleer een uitstekend rapport.

Gebruiksvriendelijk

“De besturing is heel gebruiksvriendelijk, daardoor winnen we veel tijd en door het hogere gewicht werkt deze robuuste machine ook merkbaar nauwkeuriger dan de vorige. Die tweedehandsmachine was voor mij jammer genoeg gebuisd, maar deze krijgt een 10/10; ook al door de prima service die De Tollenaere ons tot na de verkoop blijft bieden", stelt hij.

Service

“De levering en plaatsing verliepen immers helemaal volgens plan, we kregen eerst een dagopleiding bij hen en daarna kwamen ze hier nog ter plekke. Ze helpen ons ook snel verder als we nu nog vragen of problemen hebben. Zo is de eventuele downtime beperkt en kunnen we snel weer onze klanten bedienen", prijst Herteleer zich gelukkig.

Toekomst

Met deze investering zette hij een belangrijke eerste stap om de verdere groei van zijn onderneming mogelijk te kunnen maken.
“Nu kijken we uit naar een waterstraalsnijmachine, met afmetingen die zijn afgestemd op de afmetingen van de plooibank", besluit hij. 

 

KMO IN VOLLE GROEI

Voorlopig werken hier slechts twee mensen, dikwijls aangevuld met onderaannemers

Steven Herteleer startte zijn activiteiten 10 jaar geleden eerst in bijberoep en is nu 7 jaar in hoofdberoep aan de slag met Stiel-Art. Hij heeft op vandaag één vaste collega en schakelt geregeld onderaannemers in.
“Onze zaak is sterk aan het boomen. De voorbije twee jaren nam ons omzetcijfer met maar liefst 30 à 40% toe. Mijn eigen verklaring daarvoor is tweeërlei. Enerzijds hebben we onze werkprocessen geoptimaliseerd en zijn we beter op elkaar ingewerkt. Anderzijds is er ook gewoon meer vraag naar deze unieke constructies, nu de economie duidelijk heropleeft. Als we investeren, kunnen we verder blijven groeien", stelt hij.

DE TOLLENAERE

DE TOLLENAERE

+3293772949
+3293780755