naar top
Menu
Logo Print

Thyssenkrupp Materials IoT GmbH biedt klanten gedigitaliseerde oplossingen

Het bedrijf verbindt machines en digitaliseert processen voor andere bedrijven
magazine

Thyssenkrupp Materials Services heeft zijn knowhow op het gebied van de digitalisering van productieprocessen geplaatst in thyssenkrupp Materials IoT GmbH, of kortweg tkMIoT. Het doel is andere bedrijven te ondersteunen bij de overgang naar gedigitaliseerde productie. Materials Services geeft zijn kennis door aan klanten, zodat zij kunnen profiteren van de ervaring die het in de afgelopen 15 jaar heeft opgedaan in de optimalisatie en automatisering van productieprocessen.
"Het innovatietempo is de afgelopen jarensterk toegenomen en processen worden steeds meer gedigitaliseerd en met elkaar verbonden", zegt Axel Berger, CEO van tkMIoT.
"In deze omgeving wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om competente partners te hebben waarop ze kunnen vertrouwen voor innovatieve oplossingen die bijdragen aan het veiligstellen van concurrentievoordelen en het verwerven van een voet aan de grond in industrie 4.0. We hebben tkMIoT opgericht om aan deze behoefte tegemoet te komen".
De stap is ook een belangrijk onderdeel in de verdere strategische ontwikkeling van Materials Services: Met zijn "Materials as a Service"-benadering breidt de grootste materiaaldistributeur en -dienstverlener in de westerse wereld zijn dienstenportfolio systematisch uit.
Een van de eerste kernproducten is toii®. Het intern ontwikkelde IIoT platform schept de voorwaarden voor machines van verschillende merken en generaties om met elkaar te communiceren over de hele wereld. Het doel is om processen in de gehele supply chain te automatiseren en efficiënter te maken.
Materials Services heeft sinds 2017 met succes toii® geïmplementeerd op meer dan 30 sites. Eén fabriek heeft haar jaarlijkse productie met bijna 10.000 ton verhoogd, terwijl andere locaties de stilstandtijden met tien procent hebben verminderd. "Met toii® zijn we erin geslaagd om de digitale transformatie tot de kern van ons bedrijf te maken: in de fabriekswinkels, machines en magazijnen", aldus Axel Berger.

THYSSENKRUPP MATERIALS BELGIUM

THYSSENKRUPP MATERIALS BELGIUM

+3293493635
+3293493650