naar top
Menu
Logo Print

Clusta organiseert bedrijfsbezoek over ‘Duurzaam construeren met RVS’

Dinsdag 18 juni 2019
magazine

Roestvast staal is niet meer weg te denken uit onze omgeving. Onder andere in de voedingsindustrie, farmaceutische en chemiesector vindt dit edele metaal zijn toepassing. Daarnaast krijgt het een steeds prominentere plaats in de bouwwereld, met name in interieurontwerp, als constructie-bevestigingsmateriaal als bekleding…. Men spreekt van roestvast staal als een ijzer-koolstoflegering min. 10,5% chroom en max. 1,2% koolstof bevat. RVS is corrosiebestendig door de beschermende oxidelaag die chemisch resistent is. Er bestaan verschillende soorten RVS, elk met hun specifieke kenmerken en toepassingen. Daarom is de selectie van het juiste staaltype van groot belang. Om die reden organiseert Clusta een bedrijfsbezoek bij het Genkse Aperam Stainless Europe.
Aperam Stainless Europe produceert rvs door het smelten van schroot en nodige walsbewerkingen en warmtebehandelingen in platen of coils tot 2 m breedte. Tijdens het koudwalsen van warmgewalste coils kan de dikte gereduceerd worden tot 0,5mm en bekomt men een matglanzend oppervlak. Het gloeien en beitsen in zure baden achteraf zorgt ervoor dat de kristalstructuur hersteld wordt en dat de oppervlakte vrij is van (door het gloeien ontstane) oxides.
PROGRAMMA:
12u: Registratie en verwelkoming met broodjeslunch
13u: Inleiding en voorstelling Aperam Stainless Europe, Inge Houben, Customer Service en Lien Breban, Hoofd Sales Benelux Aperam
13u30: Bedrijfsbezoek
16u: Afsluiting
Locatie: Aperam Stainless Europe
Swinnenwijerweg 5 Genk
Genk-zuid zone 6A
Kostprijs:
Leden Clusta: 100€ (excl.BTW)
Niet leden: 150€ (excl.BTW)
Inschrijvingen
Schrijf u snel in vóór 14 juni via de website van Clusta. Inschrijvingen zijn beperkt.

CLUSTA

CLUSTA

+3292809341
-