naar top
Menu
Logo Print

Voorkomen is beter dan genezen

Kies de juiste coating in de aanvangsfase
magazine

Er bestaan verschillende goede en performante systemen om beschadigde lakken te repareren en quasi in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Echter, door een gerichte keuze van een poedercoatsysteem kan een groot aantal beschadigingen aan het substraat worden uitgesteld of voorkomen. Het is dus sterk aangeraden om reeds in de ontwerp- en ontwikkelingsfase stil te staan bij de keuze van de juiste productvoorbehandeling en -coating. Het gamma aan weerresistente coatingsystemen is echter ruim. Alleen al de waaier van marktbeschikbare UV-bestendige poederlakken en soorten primers vertoont een grote kwaliteitsdifferentiatie. De bestaande kwaliteitslabels (Qualicoat, Qualisteelcoat, GSB, AAMA, ea.) kunnen hierbij in overweging worden genomen, in combinatie met levensduurverwachting en kostprijs. Een economisch industriële polyesterpoederlak zal de voorkeur dragen bij “low cost” projecten met minimale kwaliteitseisen, terwijl een sterk UV-bestendige poederlak met de nodige kwaliteitslabels dient te worden voorgeschreven wanneer het om duurzame projecten gaat met verhoogde levensduurverwachting. Hyperdurable poederlakken bv., welke voldoen aan AAMA 2605, vertonen nagenoeg een perfect kleur- en glansbehoud in de tijd, waarbij een duurzaamheid tot meer dan 30 jaar kan worden gegarandeerd! Een bijkomend voordeel van een goede weersbestendige poederlak is de lagere reinigingsfrequentie. Een normale polyesterlak dient, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, bij voorkeur 2 tot 4 maal per jaar gereinigd te worden. Platen en andere substraten die moeten gebogen of vervormd worden kunnen baat hebben bij de zogenaamde "post bend"-poeders. Deze lakken zijn extra flexibel en laten een grotere rek toe (zero T-bend). Oxyplast stelt als expert in zake graag kennis en R&D ter beschikking om u wegwijs te maken in de grote diversiteit van coatings, en denken samen met u de beste oplossing uit. Bezoek Oxyplast op Eurofinish 2017!

OXYPLAST BELGIUM

OXYPLAST BELGIUM

HULSDONK 35
9042 GENT-MENDONK
+3293267920
+3293370159
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Protech-Oxyplast is een unieke poederlakproducent en –leverancier van wereldformaat. Met meer dan 650 onmiddellijk leverbare stockproducten en onze 24uursservice, staan wij garant voor een snelle dienstverlening.

Protech-Oxyplast hecht grote waarde aan het partnership met haar klanten en bekijkt in elke specifieke aanvraag samen met de klant hoe het beste resultaat bereikt kan worden. Ons ervaren R&D Center werkt mee aan de uitwerking van uw concurrentieel voordeel en ontwikkelt oplossingen op maat zoals speciale effecten en metallics.

Al onze producten ondergaan een uitgebreide kwaliteitscontrole, zodat we de garantie kunnen bieden dat onze coatings gecertificeerd en milieuvriendelijk zijn.

Om maximaal voordeel uit het poedercoaten te halen, helpen wij u graag met het advies en de technische ondersteuning van onze experten betreffende uw materiaal- en machine-instellingen, telefonisch of ter plaatse. Of we optimaliseren de kennis van uw personeel via gratis professionele trainingen, specifiek afgestemd op het profiel van de deelnemers, zoals managers, operator-lakkers, sales, of andere.

Welke service kan Protech-Oxyplast voor u leveren? Ga naar www.protechpowder.com.

  •   
  •   
  •   
  •   

Gerelateerde berichten