naar top
Menu
Logo Print

BIL organiseert basisopleiding tot lascoördinator

Vier lesblokken vanaf 6 februari
magazine

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek organiseert een basisopleiding EN 1090-2: ‘Responsible Welding Coordinator for steel constructions’.
Deze opleidingssessie, volgens de Europese Richtlijn EWF 652, behandelt de minimaal vereiste basiskennis voor een lascoördinator en bekroont dit met een Europees erkend diploma EWCP 1090-2-B. Voor de houders van het diploma is het een bewijs van concrete kennis op het vlak van lassen van staalconstructies. Dit vormt in het kader van een EN 1090 - audit een afdoend bewijs van vakkennis voor een bedrijf dat werken uitvoert in EXC 2, met staalsoorten van het type S235 en/of S355 en een materiaaldikte van maximum van 25 mm.
De opleiding is geschikt voor in– en verkopers, toezichters, leerkrachten, medewerkers uit de kwaliteitsafdeling, tekenaars en ontwerpers en collega’s die de lascoördinator IWS, IWT of IWE bijstaan.
De opleiding RWC-B wordt gezien als ‘Inleiding tot de Lastechniek’, waardoor geen toelatingsvoorwaarden van toepassing zijn en deelname aan het examen niet vereist is.
In lijn met de opleiding IWS, IWT en IWE deelt de guideline EWF 652, de cursus op in 4 blokken en wordt per blok een minimum aantal lesuren vooropgesteld:
Blok 1: Lasprocessen en lasapparatuur: 14 lesuren
Blok 2: Gebruik en gedrag van staal in gelaste staalconstructies: 10 lesuren
Blok 3: Constructie en ontwerp: 3 lesuren
Blok 4: Fabricatie: 24 lesuren
De opleiding omvat zo’n 13 extra uren, met als doel de kwaliteit en de slaagkans te verhogen.
De cursus start op 6 februari 2019. De lessen vinden telkens plaats op woensdagen van 11u tot 17u30.
Voor het behalen van een diploma is deelname aan zowel de opleiding als de respectievelijke schriftelijke en mondelinge examens vereist.
Deelnamen aan de opleiding kost 2.120 euro (vrijgesteld van BTW), inclusief cursusmateriaal en broodjeslunch. Exclusief normen en examengeld.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 25. Meer info vindt u hier. Inschrijven kan op de website van BIL.

B.I.L.

B.I.L.

+3292921400
+3292921401