naar top
Menu
Logo Print

AGEPA PRESENTEERT NIEUWE SPINDLESHIELD™

Voorkom stilstand en spilbeschadiging van uw machine

Wanneer koelsmeermiddelen in de lagers van een spindel doordringen, is het resultaat meestal de gevreesde ‘spindelbeschadiging’. Dit kan ongeplande, dure stilstand van de machine en reparatiekosten met zich meebrengen, die al snel tot in de duizenden euro’s kunnen oplopen. In het ergste geval moet de spindel volledig worden vervangen, wat neerkomt op 15.000 tot 30.000 euro aan extra kosten. Agepa biedt u hiervoor de beste oplossing aan: SpindleShield™.

Door gebruik te maken van roterende verbindingen van elk type afdichting met geïntegreerde en gepatenteerde SpindleShield™ technologie, kunt u spilbeschadiging en dus stilstand van de bewerkingsmachine en het bewerkingscentrum voorkomen. De SpindleShield™ technologie stelt u daarom in staat om uw productiviteit te verhogen.

SpindleShield™ voorkomt stilstand van uw machine en zorgt dus voor een hogere productiviteit
SpindleShield™ voorkomt stilstand van uw machine en zorgt dus voor een hogere productiviteit

LEKKAGE

De term ‘lekkage’ wordt vaak breed gebruikt en dit heeft negatieve gevolgen. Er is echter een belangrijk onderscheid tussen normale ‘functionele lekkage’ en ‘slijtvastheid’, wat gevaarlijk is voor de spindel. Kort uitgelegd: functionele lekkage wordt bijvoorbeeld gedefinieerd als het verschuiven van koelvloeistof voor de smering van de afdichtingsvlakken of als de afvoer van koelvloeistof die nog aanwezig is bij het openen van de afdichtingsvlakken voor onbeperkte droogloop op volle snelheid.

BEWAKINGSSYSTEEM

Een bewakingssysteem dat alleen controleert op de aanwezigheid van vloeistof in de buurt van de lekleidingen, kan leiden tot onduidelijke bedrijfsomstandigheden of foutmeldingen. Anderzijds bepaalt SpindleShield™ direct of het lek te wijten is aan normale werking of aan slijtage. In het tweede geval waarschuwt SpindleShield™ de operator met een alarm dat de roterende verbinding in kwestie defect is. Met dit signaal kunt u de vervanging ervan zo snel mogelijk organiseren.

COMMUNICATIE

Bovendien kan SpindleShield™ rechtstreeks met de machinebesturing en de triggerprogrammastappen communiceren, zodat de stoptechnicus kan worden opgeroepen. De relatief kleine investering in SpindleShield™ technologie zal ongeveer honderd euro bedragen en zal u in staat stellen om een draaikoppeling op tijd te vervangen. Het is niet te vergelijken met de kosten die worden gegenereerd door een productiestilstand of een nieuwe spindel.

Bovendien maakt de integratie het achteraf inbouwen voor alle bewerkingscentra en bewerkingsmachines zeer eenvoudig. Er kan simpelweg overgeschakeld worden van de vorige DEUBLIN roterende Unions naar het model met geïntegreerd SpindleShield™! Met honderden locaties die nu in werking zijn, helpt SpindleShield™ om bewerkingsprocessen over de hele wereld soepel te laten verlopen.
Hebt u vragen of problemen? Neem dan contact op met het team van Agepa. Zij zullen u met veel plezier zo goed mogelijk proberen te helpen.

AGEPA

AGEPA

ZUR KAISERBARACKE 166
4780 ST. VITH
+3280862983
+3280862821