naar top
Menu
Logo Print

GEZONDER WERKEN DANKZIJ
RUIMTELIJKE LASROOKAFZUIGING

CSM duikt onder wettelijke grenswaarde met diluter systemen van plymovent

In beide delen van de fusiegemeente Hamont-Achel, vlak bij de Nederlandse grens, maakt CSM hoogwaardige staalconstructies. Het bedrijf verwerkt maar liefst 10.000 ton staal per jaar en verbruikt daarbij jaarlijks 60 ton lasdraad. Het laswerk is hier dus een heel belangrijke activiteit. Om de medewerkers te allen tijde in de beste omstandigheden te laten werken, kocht de onderneming 14 Diluter systemen van Plymovent aan, die in alle productiehallen staan opgesteld. “Of deze investering opbrengt, is moeilijk te meten, maar toch zijn we ervan overtuigd dat we hiermee een goeie zaak hebben gedaan", zegt technisch directeur Stijn Berx.

CSM
In de 4 productiehallen van CSM staan in totaal
14 Diluter systemen diagonaal opgesteld.

VAN PRETPARKEN TOT DE PETROCHEMIE

Het Limburgse staalconstructiebedrijf CSM is gespecialiseerd in 'moeilijke' bouwwerken. We hebben het dan over veelal zware onderdelen met lastige lassen, door de vorm van de constructies of de strenge eisen naar veiligheid of kwaliteit toe. De constructies komen namelijk hoofdzakelijk in de architectuur, pretparken en petrochemie terecht. De onderneming doorloopt daarbij het hele traject van de kostprijscalculatie tot aan de montage. Het leeuwendeel van de bouwwerken komt in België, Nederland of de buurlanden terecht, maar de achtbanen gaan de hele wereld rond. De Python in de Efteling is een van de bijzondere realisaties die hier ingekaderd tegen de bedrijfsmuren pronken. CSM behoort overigens tot de groep B-steel.

TabelGEZONDHEID EN MILIEU

“Er is terecht een groeiende aandacht voor gezondheid op de werkvloer en ook een groter milieubewustzijn bij bedrijven. De investering in de Diluter systemen kadert volledig in deze optiek", opent technisch directeur bij CSM, Stijn Berx.

Ruimtelijke afzuiging

“Bij het lassen komt er schadelijke lasrook vrij, die op termijn tot verschillende gezondheidskwalen kan leiden. Daarom moet die rook wettelijk verplicht worden afgezogen, opgevangen en afgevoerd. Voorheen hadden we hier een aantal verrijdbare bronafzuigers in gebruik. Door de aard van onze constructies -vaak meterslang of -hoog en met veel bochten - was dat echter geen afdoende oplossing. De lassers werden hiermee namelijk gehinderd in hun werk en daardoor daalde hun efficiëntie fors. Het was dan ook snel duidelijk dat een ruimtelijke afzuiging voor ons de betere optie was", gaat Berx verder.

Diluter systeem

“Bij ons marktonderzoek kwamen we onder meer bij Plymovent terecht, een specialist in de afzuiging en filtratie van lasrook. Zij raadden ons hun Diluter systeem aan, dat de lucht filtert en zo de concentratie aan vuildeeltjes in die lucht verlaagt", weet Berx. “Op vraag van ons en op uitnodiging van hen hebben we eerst een paar referentiebezoeken gebracht bij gelijkwaardige bedrijven die die systemen al in gebruik hadden. Zo konden we die oplossing eens zelf in werking zien, en tegelijk ook horen en voelen. We vonden het namelijk belangrijk dat de filtratiesystemen niet te veel lawaai maken bij hun werking en er mag ook geen voelbare tocht zijn ter hoogte van de lassers", legt de technisch directeur uit. “We investeerden eerst in 6 systemen voor 2 hallen en achteraf breidden we dit uit met nog eens 8 systemen voor de overige 2 hallen."

PlymoventWerking

Na de nodige berekeningen staan hier nu dus in totaal 14 Diluter systemen diagonaal tegenover elkaar opgesteld, voor een optimale werking. “Door de warmte van de las stijgt de rook, maar typisch op 2/3 à 3/4 van de hoogte van de hal blijft die hangen in een zogeheten lasdeken. De Diluter systemen staan pal in dit deken opgesteld, op ongeveer 5 meter hoogte. De stijgende, vervuilde lucht wordt aangezogen, gefilterd en vervolgens wordt de gereinigde lucht via de 6 uitblaasnozzles in verschillende richtingen de werkplaats ingeblazen. We kunnen deze nozzles individueel roteren, om zo de luchtstromen en daarmee ook de werking te optimaliseren. Op die manier bekom je dus een gesloten luchtcirculatiesysteem, zonder bovenliggend leidingwerk dat de rolbruggen hindert", legt Berx uit. “In de reinigingscyclus worden de filters met perslucht gereinigd als die te vervuild zijn. Het stof wordt in een grote bak opgevangen en kan zo worden afgevoerd. Slechts eenmaal per jaar zijn de filters aan vervanging toe", klinkt het.

Overtuiging

Bij de berekeningen is er uitgegaan van de benodigde verversingsgraad. “Volgens de Belgische wetgeving mag er per kubieke meter lucht 5 mg fijnstof afkomstig van lasrook aanwezig zijn. Wij gaan hier echter een factor 5 verder in en volgen daarmee de Nederlandse wetgeving", zegt Berx. Het werkelijke effect van de systemen is moeilijk te meten. De technisch directeur wil hier dan ook geen uitspraken over doen. “Gezondheid en welzijn van onze werknemers staan op de eerste plaats. De gezondheidsgevolgen van lasrook treden pas na vele jaren op. Het is dus nog te vroeg om nu al de absentie van onze werknemers te bekijken en dit dan aan de Diluters te linken. Deze aankoop kwam er echter op basis van een overtuiging; we waren en blijven ervan overtuigd dat ze op termijn zal lonen", zegt hij.

Energiebesparing

Naast de gezondheidsredenen, speelde dus ook het milieu mee in de beslissing om voor deze systemen te kiezen. “Als bedrijf vinden wij het belangrijk om rekening te houden met onze omgeving. We gaan hierin zo ver als economisch verantwoord is. Daarom hebben we ook het energieverbruik bekeken en vergeleken in onze studie. Hoewel de Diluter systemen weliswaar een aanzienlijk elektriciteitsverbruik hebben, scoren ze op dit vlak beter ten opzichte van de bestudeerde alternatieven", stelt de technisch directeur.

EVALUATIE

“Het feit dat we een halfjaar na de 'voorzichtige testinvestering' nog meer systemen hebben laten bijplaatsen, zegt eigenlijk alles. We zijn hier tevreden over en willen deze oplossing zeker aanraden voor andere bedrijven waar een bronafzuiging geen optie is. We geloofden dat dit een verbetering was en we vonden dat we onze werknemers die verbetering moesten aanbieden", evalueert Berx. “De gesprekken verliepen constructief, met een korte responstijd. De filters kunnen wij zelf vervangen, ofwel laten we dit door Plymovent uitvoeren. Sowieso komen zij nog langs voor een jaarlijkse check-up. Per Diluter krijgen we dan een statusrapport overhandigd en bij eventuele problemen kunnen we hun eigen servicedienst inschakelen", klinkt het nog. 

CENTRALE BESTURING

De bediening kan aan de toestellen zelf in de werkplaats gebeuren, maar Plymovent heeft hiervoor ook een centraal besturingssysteem ontwikkeld: ControlPro. Op een HMI staan de 14 Diluter systemen op een plattegrond van de 4 productiehallen weergegeven. Hierop is de status van elk toestel op een intuïtieve manier te volgen en te bedienen: staat het aan of af, hoeveel pulsen zijn er al gegeven, is de reinigingscyclus bezig, hoe lang zit het filterpatroon er al in, is er een filter aan vervanging toe … Via deze centrale besturing kun je de systemen van een hele hal tegelijk bedienen, of elk toestel apart. Voor uitgebreide verbindingsmogelijkheden maakt ControlPro gebruik van communicatie via het netwerk (ethernet).

PLYMOVENT INDUSTRIAL SOLUTIONS

PLYMOVENT INDUSTRIAL SOLUTIONS

MINERVUM 7099
4817 ZK BREDA
+31727504600
\N
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Plymovent is een wereldwijde toonaangevende leverancier van producten, systemen en diensten voor de afzuiging en filtratie van vervuilde binnenlucht. Wij bieden hoogwaardige oplossingen die in de metaalverwerkende industrie las- en snijrook, slijpstof en olienevel verwijderen. Daarnaast bieden wij oplossingen waarmee uitlaatgassen uit voertuigen worden afgevangen en verwijderd. Onze producten dragen overal ter wereld in belangrijke mate bij aan een werkplek die schoner, veiliger en gezonder is.