naar top
Menu
Logo Print

RENISHAW INTRODUCEERT NIEUWE APCS-45 MEETTASTER

Wereldwijd actief technologiebedrijf Renishaw lanceert op EMO Hannover 2019, van 16 tot en met 21 sep­tember, de nieuwe APCS-45 meettaster voor het instellen van gereedschap.

De APCS-45 functioneert zelfs in de zwaarste bewerkingsomstandigheden
De APCS-45 functioneert zelfs in de zwaarste bewerkingsomstandigheden

APCS-45 MEETTASTER

De nieuwe APCS-45 heeft een alternatief mechanisme voor stylusafscherming, dat plaatsing mogelijk maakt op machines met beperkte besturingsopties. De nieuwe APCS-45 werd ontwikkeld voor de zwaarste bewerkingsomstandigheden op draaibanken en multitaskingmachines en biedt een robuuste, betrouwbare en geautomatiseerde oplossing om een brede reeks gereedschappen in te stellen, onder meer voor draaien, groefsteken, draadsnijden en kotteren.

Bij de vraag naar hogere productiviteit van CNC-machines is het beschikken over intelligente automatische procescontrole essentieel voor moderne fabrikanten. Automatisering van taken zoals gereedschap instellen en breuk­detectie maakt handmatige tussenkomst minder nodig en verhoogt de machinebeschikbaarheid.

AUTOMATISCHE GEREEDSCHAPSMETING

Met de nieuwe APCS-45 kunnen fabrikanten automatische gereedschapsmeting inzetten in hun draaiwerk en multitaskbewerkingen. Deze metingen zijn te gebruiken voor initiële gereedschapsinstelling, cycli om gereedschap te vervangen, en controle van gereedschap wat betreft slijtage, breuk en thermische uit-
zetting.

Innovatieve voorzieningen zoals een stylusafscherming garanderen dat de APCS-45 ook in de zwaarste bewerkingsomstandigheden blijft functioneren. De APCS-45 heeft een veermechanisme om de afscherming in te schuiven en dus is een uitgang (M-code) minder nodig in de CNC-besturing. Ontdek hoe de APCS-45 gereedschapsinsteltaster u kan helpen om de afkeur te verminderen, kwaliteit te verbeteren en capaciteit te verhogen, door Renishaw op de EMO Hannover te bezoeken op stand D48 in hal 6.

RENISHAW BENELUX

RENISHAW BENELUX

NIKKELSTRAAT 3
4823 AE BREDA
+31765431100
-