naar top
Menu
Logo Print

Valk Welding verkort levertijd lasrobotsystemen op standaard H-frames

Te zien op Brabantse Metaaldagen
magazine

Valk Welding heeft de levertijden van lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling drastisch verkort. Daarvoor heeft het bedrijf een aparte productielijn ingericht, waarin lasrobotsystemen volgens de QRM (Quick Response Manufacturing) filosofie worden gebouwd.
“Dat houdt in dat één of twee medewerkers een systeem in één keer compleet bouwen”, vertelt Sander Verhoef, die binnen Valk Welding het project opzette. “In principe heb je dan één frame op de werkvloer, dat minder ruimte in beslag neemt en de mogelijkheid biedt om één frame per week te bouwen, waarin je ook de specifieke klantenwensen mee kan nemen.”
Valk Welding presenteert op de Brabantse Metaaldagen een lasrobotsysteem op een H-vormige frameopstelling op haar stand D034. De cel is ingericht voor de lasproductie van een complex motorframe, zoals door één van haar klanten voor Peugeot wordt geproduceerd. Valk Welding toont de cel compleet met lasnaadzoeksysteem, pneumatische toortsafschakeling, Program Protection en draadtransport.
Valk Welding installeerde zo al meer dan 500 systemen bij klanten in heel Europa. Daarmee is het de meest succesvolle gestandaardiseerde frameopstelling van het bedrijf. Lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling met twee opspanstations tegenover elkaar, bieden een hoge mate van flexibiliteit in combinatie met een hoge output.
Wil je meer weten? Bezoek Valk Welding op de Brabantse Metaaldagen op stand D034.

VALK WELDING

VALK WELDING

+31786917011
-