naar top
Menu
Logo Print

HET NIEUWE LIEBHERR RLS ROTEREND LAADSYSTEEM

De ideale stap naar hoogrendabele machinale bewerkingen

Liebherr oplossingen verlagen niet alleen de productiekosten, maar zijn ook in staat om snel te reageren op fluctuerende productievolumes. Liebherr automatiseringssystemen zijn ontworpen met het oog op kostenefficiëntie, gebruiksgemak, kwaliteit en betrouwbaarheid in combinatie met een hoge mate van flexibiliteit. Voor pallethandlingsystemen biedt Liebherr het RLS roterende beladingssysteem aan als een aanvulling op de lineaire PHS. Het is de ideale oplossing voor een hoogrendabele machinale bewerking.

Het Liebherr RLS systeem behaalt een spilrendement van meer dan 90%SPILRENDEMENT VAN MEER DAN 90%

Het RLS laadsysteem wordt gebruikt voor het laden van één of twee horizontale of vijfassige freesmachines tot een palletgewicht van 1.500 kg. De maximale palletmaat heeft een diameter van 1.300 mm. Een basis voor kosteneffectieve bewerkingen is het optimaliseren van de toevoer van onderdelen in en uit het bewerkingscentrum. Manuele of halfautomatische machines zijn beperkt, terwijl het Liebherr RLS roterende beladingssysteem normaal gesproken een spilrendement van meer dan 90% mogelijk maakt. Met de introductie van lights out productie wordt de behoefte aan mankracht sterk verminderd.

MODULAIRE OPBOUW

Het Liebherr RLS roterende beladingssysteem biedt met zijn modulaire opbouw een hoge mate van flexibiliteit. Het biedt een veelzijdig platform dat kan worden geconfigureerd voor een verscheidenheid aan machine-instellingen voor verschillende eisen.

GEBRUIKSVRIENDELIJKE ORDERPLANNING

De beproefde Soflex PCS-celcontroller is gebruiksvriendelijk en biedt een geïntegreerde orderplanning. Verder staat het volledig open voor uitbreiding. In de basisversie blijven NC programma- en gereedschapsbeheer op de machine, terwijl de celbesturing pallets en orderplanning beheert. Hierdoor kunnen operators blijven werken in een vertrouwde machineomgeving. Korte inbedrijfstellingstijd, hoge acceptatie en een snelle opstart van de productie zijn het resultaat.

BESTURINGSSYSTEEM

Het besturingssysteem is de belangrijkste schakel tussen de operator, de automatisering en de aangesloten machines en apparatuur. De intuïtieve werkvloer (gebruikers)interface met functiegerichte APP's op een touch display verminderen de trainingsinspanning. De op de muis gebaseerde bedieningscentrale (gebruikersinterface) is ook beschikbaar voor gegevensvoorbereiding.

UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN

Het kernsysteem bevat alle noodzakelijke functies voor een snel starten in een geautomatiseerde productiefaciliteit. Op basis hiervan, en afhankelijk van de toepassingseisen, zijn verschillende functiegeoriënteerde modules beschikbaar. De gebruiker kan individueel de gestandaardiseerde modules combineren. De startconstellatie is niet bindend en modules kunnen ook op een later tijdstip worden geactiveerd of specifieke functie-uitbreidingen kunnen worden geïntegreerd.

ERTEC

ERTEC

BIESVELD 2
5673 BN NUENEN
+31402982036
+31402982037
www.ertec.eu