naar top
Menu
Logo Print

ROLBRUGGEN DEMAN BESTAAT VIJFTIG JAAR

Constructiewerkhuizen Deman bestaat 66 jaar. Sinds de oprichting in 1953 is het familiebedrijf geëvolueerd van constructeur van vlasmachines en telescopische kranen tot ontwerper en bouwer van rolbruggen. Ter ere van het vijftigjarige bestaan van rolbruggen en portaalkranen van Deman nodigde het bedrijf enkele trouwe klanten, leveranciers en medewerkers uit voor een groot feest. Ook Metallerie was erbij en zag vooral heel wat blije gezichten toen het bedrijf zijn nieuw logo en de opgefriste huisstijl voorstelde aan de genodigden.

HOE HET BEGON

Eric en Kurt Deman
Eric en Kurt Deman

De geschiedenis van het West-Vlaamse familiebedrijf uit Sint-Eloois-Winkel gaat eigenlijk al terug tot 1953, toen grootvader Maurice Deman Constructiewerkhuizen Deman op­richtte en vlasmachines ging bouwen. "In 1969 bouwde mijn vader Eric dan de eerste rolbruggen en portaalkranen en meteen bleek de vraag zo groot dat we besloten ons alleen nog op rolbruggen en zwenkkranen voor alle mogelijke hijs- en hefopdrachten te richten", vertelt zaakvoerder Kurt Deman, de derde generatie aan het hoofd van het bedrijf. "Zowel studie, ontwerp, productie, montage als dienst na verkoop gebeuren in eigen huis, waarmee de klanten – vooral actief in de overslag en zware industrie – een totaalpakket van A tot Z aangereikt krijgen."

Aanhoudende groei

Het werd een succesverhaal, dat eigenlijk nog volop wordt geschreven. Het jubileumjaar werd overigens goed ingezet, want ook in 2018 steeg het omzetcijfer van Deman. Inmiddels heeft het bedrijf uit Sint-Eloois-Winkel bijna 4.000 rolbruggen staan, voornamelijk in België of Belgische zusterbedrijven in de buurlanden. Volgens de zaakvoerder is vooral het technisch vermogen om mee te denken met de klant de reden van die aanhoudende groei. “Op die manier willen we het verschil blijven maken, hetzij in een nieuw jasje.“

foto 2Nieuwe huisstijl

Het nieuwe logo van Deman is geïnspireerd op de rolbrug, waarbij de M getakeld wordt. Er werd bovendien een nieuwe website gelanceerd (www.deman.be) en de huisstijl werd ook meteen doorgetrokken in de reclame­panelen, visitekaartjes en werkkledij van de werknemers. “Een modern, open en strak ontwerp, dat zeker gesmaakt wordt“, was de algemene teneur bij de genodigden tijdens de officiële onthulling. Ook burgemeester Bart Dochy (CD&V) kwam meevieren met het bedrijf. “We zijn trots op ondernemingen als Deman, die onze regio op de kaart zetten", vertelde hij tijdens een korte toespraak.

ROLBRUGGEN

In het gamma van Deman zitten zowel standaardrolbruggen voor kleine kmo's als kanjers voor grote bedrijven. Enkelliggers, dubbel­liggers, compacte rolbruggen en hangrolbruggen. Elk met hun eigen hijscapaciteit en overspanning, kortom voor elk wat wils. De rolbruggen beschikken doorgaans over één of meerdere smart features, die het verhandelen van lasten een stuk efficiënter, veiliger en spaarzamer maken.

Smart features

Rolbrug• Extended speed range (ESR): hijsen en dalen verloopt sneller bij lichtere last
• Inching: uiterst nauwkeurige laspositionering tussen de 5 en 100 mm
• Load floating: sneller werken wanneer korte tussenstop noodzakelijk is
• Micro speed: precieze lastcontrole
• Protected areas: veilige 'no-go'-zones
• Restricted load areas: optimale belasting in functie van de beschikbare loopweg
• Shock load prevention: vermijdt abrupt optillen van een last en verhindert schokken
• Slack rope prevention: een slappe kabel­beveiliging
• Sway control: antislingersysteem bij versnelling en vertraging van de kraan en de loopkat
• Hoisting synchronization en tandem: synchroon werken wanneer een last met twee haken wordt gehesen
• Master/slave: zelfs twee rolbruggen ineen kunnen veilig één grote last verhandelen en simultaan aangestuurd worden

TOEKOMST

Kurt Deman is ervan overtuigd dat die kennis en ervaring waarmee ze al vijf decennia garant staan voor betrouwbare en competitieve rolbruggen en portaalkranen, in combinatie met een goede service, troeven van onschatbare waarde zijn om de komende jaren nog volop uit te spelen. “Innovatie en professionalisering zijn hierbij het uitgangspunt. En dan nu: op naar de volgende vijftig jaar rolbruggen Deman!"

DEMAN CONSTRUCTIEWERKHUIZEN

DEMAN CONSTRUCTIEWERKHUIZEN

ROLLEGEMKAPELSESTRAAT 56
8880 ST.-ELOOIS-WINKEL
+3256540140
+3256540141
www.deman.be