naar top
Menu
Logo Print

VROMAN ZET STERK IN OP EFFICIËNTIE EN AUTOMATISATIE

NIEUW GEBOUW EN PRODUCTIE IN EEN LIJN VERZEKEREN TOEKOMST

De Henegouwse toeleverancier van plaatwerk, Vroman, investeerde de laatste jaren sterk in plooirobots en een fiberlaser om zijn productie te automatiseren. Het bedrijf is in volle groei en de volgende investering kon dus niet lang uitblijven. Vroman zet binnenkort namelijk een nieuw gebouw neer waar het de productie in één lijn kan opbouwen om de productie de hoogte in te drijven en nog efficiënter te laten verlopen.Vroman

SNELLE GROEI

In 1986 besloot zaakvoerder Geert Vroman zijn eigen plaatbewerkingsbedrijf uit de grond te stampen. Hij kocht een stuk grond in Moeskroen en ging aan de slag. Doorheen de jaren bouwden ze heel wat ervaring op en specialiseerden ze zich in plaatbewerking, na de aankoop van enkele plooibanken en ponsmachines. Die specialisatie bleek al snel erg succesvol: het machinepark werd uitgebreid en er werden nieuwe gebouwen gezet. Door de snelle groei en de moeilijkheden bij het vinden van geschikt technisch geschoold personeel, investeerde het bedrijf in enkele plooi-robots. Het doel was in de eerste plaats het productieproces te automatiseren, maar eveneens verder te moderniseren, stabieler en bedrijfszeker te werken en de productie op te schroeven.

EFFICIENTIE

Die groei zet zich door tot op vandaag en al snel ontstond het probleem van een gebrek aan ruimte. Met meerdere gebouwen op de huidige locatie, wordt elke vierkante meter benut, maar is de opstelling niet efficiënt genoeg en dus is het tijd voor een relocatie van het bedrijf. Zo kocht Vroman twee stukken grond van 20.000 m² in Steenput (Estaimpuis). Daar wil het een rechthoekig gebouw neerzetten van 10.000 m² waarin de productie in één lijn opgebouwd zal worden. Zo kan het materiaal binnenkomen en in een logische volgorde bewerkt worden: lasersnijden, plooien, snijden of ponsen, lassen en een afgewerkt product afleveren.

VromanAUTOMATISATIE

Daarnaast wilt de Henegouwse toeleverancier blijven investeren in nieuwe machines en technologie. Zo kwamen er al meerdere soorten robots bij en zijn ze nu bezig met het uitbreiden van de gereedschappen die de robots gebruiken zodat bepaalde handelingen niet meer met de hand uitgevoerd moeten worden. Op die manier wordt er tijd uitgespaard, wat nog meer het geval zal zijn wanneer er in het nieuwe gebouw een volledig geautomatiseerd magazijn gekoppeld wordt aan de robots en lasers. Die leveren het nodige materiaal automatisch aan, waardoor de productie de hoogte in kan, betere prijzen mogelijk zijn, een beter overzicht behouden kan worden van de voorraad en er vooral sneller en flexibeler gewerkt kan worden. Ook ‘s nachts kan er efficiënter en onbemand geproduceerd worden, wat een productie van zeven dagen op zeven mogelijk maakt.

EIGEN PRODUCT

De doelstellingen van Vroman zijn duidelijk: het op een efficiënte manier opdrijven van de productie en omzet door te moderniseren en automatiseren. Daarnaast heeft het al enkele concrete ideeën om een eigen product op de markt te introduceren. Zo wil Vroman niet langer alleen toeleveren, maar ook een eigen product ontwikkelen en produceren.

VROMAN

VROMAN

RUE DE LA ROYENNE 62
7700 MOUSCRON
+3256347868
+3256344792