naar top
Menu
Logo Print

SBM en DWK organiseren 5-daagse opleiding visueel lasinspecteur

Eerste keer in West-Vlaanderen
magazine

In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Visueel onderzoek van het laswerk is daarbij van groot belang. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg staduim problemen worden voorkomen.
SBM organiseert daarom, samen met DWK, in juni en juli voor de eerste keer een opleiding voor visueel lasinspecteur in West-Vlaanderen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtemen van de norm ISO 9712.
Door extra theoretische en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen. Een persoon gecertificeerd op level 2 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren en te beoordelen volgens vastgestelde en erkende procedures.
De opleiding is bestemd voor uitvoerende lassers, ploegleiders, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk. Deelnemers moeten minstens vier maanden werkervaring in het lassen hebben.
De opleiding vindt plaats bij SBM Kortrijk, in de Doorniksesteenweg 220. Kostprijs voor de opleiding zonder certificering bedraagt 1350 euro.
De opleiding start op dinsdag 4 juni 2019. Het examen, afgenomen door DNV Certification, kost 695 euro.
Geïnteresseerd? Inschrijven kan op de website van SBM. Daar vindt u ook extra informatie.

DWK

DWK

+3256295508
+3256802014