naar top
Menu
Logo Print

Klaar voor Indumation.be 2019?

Van 6 tot en met 8 februari in Kortrijk Xpo

Met de vijfde editie van Indumation.be, die van 6 tot en met 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo plaatsvindt, presenteert organisator Invent Media hét Benelux-treffen voor industriële automatisering, digitalisering en innovatie. Onder de noemer ‘Smart & Integrated Solutions 4 Industry’ toont de beurs een synopsis van de voornaamste actuele technologietrends. Indumation.be staat garant voor showgehalte, netwerken, leren, ontdekken, zien en gezien worden. Naast het uitgebreide producten- en dienstenaanbod ontdekt u op de beurs immers ook een uitgebreide waaier aan events, zoals Factories of the Future, Mindsphere World Event, Agoria Student Learn Tour, Expert Classes, interactieve demo’s en netwerkmomenten rond Connectivator. Mis deze hoogmis van de technologische industrie niet en registreer u vandaag nog! Meer informatie: www.indumation.be.

UITGEBREID RANDPROGRAMMA

Indumation.be is meer dan 'zomaar een beurs'. Naast de aanwezigheid van talrijke grote én kleinere spelers uit de industrie is de uitgebreide waaier aan kwalitatieve side-events dé kruiding die smaak geeft aan het succesrecept van deze beurs. Het zenuwcentrum van het randprogramma tijdens Indumation.be is de 'Connectivator'. Lees meer

TOMORROWLAND VOOR INDUSTRIE

“Met het uitgebreide programma begint de beurs Indumation.be stilaan wel wat weg te hebben van een festival. Het Tomorrowland van de industrie", grapt exhibition manager Mario Dejaegher. Lees meer

TOEGEWIJDE PARTNERS TROEF OP INDUMATION.BE

Bezoekers aan het woord

Van 6 tot en met 8 februari is Kortrijk Xpo voor de vijfde keer de setting voor Indumation.be. De tweejaarlijkse vakbeurs voor industriële automatisering draaide de vorige editie voor het eerst rond digitalisering en Industrie 4.0 en trok toen al aanzienlijk meer bezoekers dan ooit. Hieronder gaan we wat dieper in op dit succes. Wat maakt Indumation.be een bezoekje waard?

BELGISCHE START-UPS, TOEGEWIJDE LEVERANCIERS

Christophe Van Doninck
Christophe Van Doninck, teamleader insulation bij Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het blijven behalen van de vereiste kwaliteitsnorm werd de grote uitdaging. Teamleader Insulation Christophe Van Doninck: “We grepen de vorige Indumation.be aan om te zoeken naar oplossingen voor een geautomatiseerde kwaliteitscontrole. Ik ging specifiek op zoek naar visietechnologie, wat toen een vrij nieuw gegeven was voor ons. Ook zocht ik oplossingen rond lasermarkering en traceability. Op Indumation.be troffen we onder anderen Yazzoom, dat ons heeft voortgeholpen met een systeem dat vandaag al goed werkt. Tijdens de komende beurseditie zoeken we naar oplossingen rond oppervlakte-inspectie. We hebben specifieke aanpassingen nodig. Indumation.be mag dan een stuk kleiner zijn dan de grotere Duitse broers, het staat er wel vol met toegewijde leveranciers. In alle industriële sectoren worden er steeds meer digitaliseringstechnologieën gebruikt. Ook voor start-ups betekent dat een booming business. Ik vind het dan met name interessant om een puur Belgisch bedrijf als partner te kunnen hebben. Die zijn over het algemeen flexibeler qua service, komen makkelijker langs, de communicatie verloopt vlotter. Vanzelfsprekend op voorwaarde dat het een betrouwbaar bedrijf betreft, liefst met enige referenties."

KRACHTEN BUNDELEN KOMT DE KLANT TEN GOEDE

Managing director Niels Colson
Niels Colson, managing director bij D.D. Engineering

Als ingenieursbureau begeleidt D.D. Engineering technische investeringen in de industrie van A tot Z, van het bepalen van het concept tot opstart van de nieuwe productielijn. Managing director Niels Colson: “Automatisering vormt daarbij één luik. In 2017 bezochten we Indumation.be voor een algemene oriëntering: welke partijen waren er aanwezig, wie was er nieuw, wat deden ze precies…? We kwamen toen in contact met het aanbod rond digitalisering en Industrie 4.0 van Endress+Hauser, met wie we al langer samenwerken. Die samenwerking helpt om onze klanten beter te adviseren. Ook voor die firma is het interessant omdat wij in vele gevallen het eerste verkooppunt zijn voor hun klanten. Dit jaar hebben we voor het eerst onze eigen stand, net zoals ook ons zusterbedrijf INDIGI. De krachten bundelen werkt versterkend. Klanten komen misschien in de eerste plaats voor het automatiseringsluik, maar onze ervaring van meer dan een kwarteeuw als ingenieursbureau kan velen onder hen zeker ook van pas komen."

 

INDUMATION.BE

INDUMATION.BE

KORTRIJKSESTEENWEG 198
8530 HARELBEKE
+3256213032
+3256257141