naar top
Menu
Logo Print

RapidPro rondt negende editie succesvol af

Volwassenheid AM-industrie centraal
magazine

Op 13 en 14 maart 2019 organiseerde Mikrocentrum de 9e editie van de vakbeurs RapidPro in het NH Conference Center Koningshof te Veldhoven. In deze editie stond de volwassenwording van de Digital en Additive Manufacturing (AM) industrie centraal, met focus op concrete toepassing en Return on Investment.
2200 bezoekers ontdekten de laatste ontwikkelingen in 42 lezingen en bij 80 exposanten.
Naast mogelijkheden zijn er ook uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van business development, (nieuwe) materialen, hard- en software integratie, kwaliteit en juridische aspecten. RapidPro besteedde zowel op de beursvloer, in het congresprogramma als tijdens de nieuw toegevoegde Ask-A-Pro en Meet & Match sessies dan ook uitvoerig aandacht aan deze onderwerpen.
Digital Manufacturing heeft het afgelopen jaar een grote stap gezet in de volwassenwording. Op RapidPro werd duidelijk dat zowel leveranciers als klanten klaar zijn voor concrete implementaties van oplossingen op diverse gebieden, van 3D-scannen, reversed engineering en prototyping tot serieproductie met AM.
“Het delen van successen is essentieel en RapidPro zal daar ook de komende edities een steentje aan blijven bijdragen” aldus Tom Wessels, Eventmanager RapidPro.
Er zijn steeds meer toepassingen voor de maakindustrie en dat bleek ook bij de 80 exposanten. Zo presenteerde onder meer Lay3rs de mogelijkheden van 3D-printerfarms, liet AM-flow zien dat schaalvergroting bij 3D-printen realiteit wordt met de AM-vision high speed sorteermachine en presenteerde MakerPoint de miniFactory Ultra die polymeerprinten mogelijk maakt. Voor de industrie valt veel te winnen, met onder meer het congresprogramma en de keynotes.
Volgend jaar is het al de tiende editie van RapidPro. Die vindt plaats op 4 en 5 maart 2020.

RAPIDPRO

RAPIDPRO

+31402969922
-