naar top
Menu
Logo Print

TUWI PRESENTEERT CMA 3RD BOORMACHINE

TUWI is in Nederland al jaar en dag betrouwbare leverancier van de beste metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf heeft aan maar liefst 80% van de Nederlandse metaalbedrijven machines geleverd. TUWI levert niet alleen plaatbewerkingsmachines, maar ook verspanings- en boor-machines. Op Machineering presenteert TUWI de CMA 3RD CNC coördinatenboormachine en pneu-matische/hydraulische tapmachines.

VOLAUTOMATISCH BEWERKEN VAN PRODUCTEN

Met het CMA 3RD-CNC boorcentrum kan er vrij geprogrammeerd worden bij complexe stukken
Met het CMA 3RD-CNC boorcentrum kan er vrij geprogrammeerd worden bij complexe stukken

Het CMA 3RD-CNC boorcentrum is geschikt voor het volautomatisch bewerken van producten met grote buitenafmetingen of het gelijktijdig bewerken van verschillende kleine producten. Het is de derde generatie van de succesvolle voorgangers die dagelijks in groten getale wereldwijd worden ingezet. De machine is uitgerust met de laatste industriële pc-besturingen, servoaandrijvingen en servomotoren van het Japanse Omron.

Kenmerken

Het 3RD-CNC boorcentrum heeft enkele bijzondere kenmerken. De machine heeft een eenvoudige grafische programmering, met zelfs een Go-To functie in de handbediening. Daarnaast kan er vrij geprogrammeerd worden in DIN of ISO, voor bijvoorbeeld freesbewerkingen, draadfrezen of speciaal gereedschap zoals ontbraamgereedschap. Het boorcentrum beschikt tevens over een Omron industrieel Touchscreen met een SSD-harde schijf van 128 GB.

Besturing

De besturing is op meerdere punten het hart van de machine en moet dus een combinatie zijn van gebruiksvriendelijkheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Daarom heeft het 3RD-CNC boorcentrum het beste van beide, namelijk een Dialoog- én een ISO-programmering. Boren, diepgatboren, tappen, vloeiboren, ruimen, terugverzinken en kotteren zijn programmeerbaar door middel van cycli. In DIN/ISO is het ook mogelijk om vrije complexe vormen met interpolatie te programmeren. De besturing biedt drieassige (X/Y/Z) interpolatie voor helixfrezen van grote gaten en schroefdraadfrezen.

Drillcam

ProductfotoDrillCam is een complete CAD-CAM software om 2D DXF, DWG, DSTV of 3D STEP, IGES bestanden in DIN-ISO programma's te converteren. Programma's kunnen overgedragen worden naar de machine via een netwerkverbinding. Het toerental en de voeding worden automatisch berekend aan de hand van de gereedschaps- en materiaalbibliotheek.
DrillCam bevat tevens 3D-simulatie, botsprotectie, opslag van verschillende spanconfiguraties (klemmen of andere spansystemen).

TEVREDEN KLANT

Onlangs leverde TUWI zijn pronkstuk bij Metalprojects Overpelt NV. Daar zijn ze zeer te spreken over hun nieuwe aanwinst. “De machine is zeer veelzijdig. Je kan ermee boren, frezen, tappen en vloeiboren", vertelt een tevreden zaakvoerder Marcel Raeymakers.
“Hij werkt bovendien op alle materialen: van staal tot aluminium en zelfs roestvast staal. Het is een zeer stabiele machine met een grote variatie in de sturing. We kunnen nu zelfs bestanden naar de machine sturen vanuit de tekenkamer. Door die veelzijdigheid is de sturing niet altijd even gemakkelijk, maar TUWI ondersteunt ons met hun service en goede opleidingen. Ieder metaalbedrijf zou deze machine op zijn werkplaats moeten hebben", besluit Raeymakers.

Bezoek TUWI op Machineering op stand C42.

TEAM

- Marco Schenk, Productmanager
- Eddie van der Gaag, Rayonmanager
- Menne Engelfriet, Rayonmanager

PRODUCTGAMMA

- CMA CNC gestuurde boorcentra
- CMA pneumatische en hydraulische tapmachines

TUWI

TUWI

TECHNOPARK 2
7102 JM WINTERSWIJK
+31543549549
-
www.tuwi.nl