naar top
Menu
Logo Print

SCHUNK: OPLOSSINGEN VOOR DE SMART FACTORY

In het SCHUNK gereedschapshoudersgamma vinden verspaningsspecialisten voor elke toepassing de juiste gereedschapshouder. High-end met de hoogste precisie of robuust en sterk voor het volume verspanen met het gereedschapshouderprogramma, ze zijn voor alle gevallen uitgerust. SCHUNK biedt voor elke toepassing de juiste oplossing. Bezoek SCHUNK in Brussel op Machineering!

ITENDO: EEN MIJLPAAL IN GEREEDSCHAPSHOUDERTECHNOLOGIE

foto klemsysteemDe iTENDO is een mijlpaal in de gereedschapshoudertechnologie. Voor het eerst combineert SCHUNK de uitstekende mechanische eigenschappen van het vlaggenschip TENDO met de mogelijkheden van digitale procesbewaking. De intelligente gereedschapshouder biedt een unieke synergie. De embedded systems technology combineert maximale procestransparantie met het potentieel van autonome procescontrole zonder dat gebruikers de kwaliteit en prestaties van de bewezen precisie gereedschapshouders moeten opofferen.

Vero-snulpuntspansysteem

VERO-S is het modulaire snelwissel-palletsysteem voor zeer snel en extreem nauwkeurig terugzetten van werkstukken, klemapparaten of andere uitrusting op moderne bewerkingscentra met 3-, 4- of 5-assen. Het reduceert insteltijden tot 90% en garandeert daarmee een optimaal gebruik van de bewerkingscapaciteit. VERO-S klemt werkstukken, pallets, modules voor stationair gebruik en spantorens die een of meerdere klempennen gebruiken.

Uitgebreid gamma aan manuele spanvijzen

De manuele spanvijzen in de SCHUNK KONTEC KSC-reeks zijn uiterst efficiënt en veelzijdig. De aandrijfkracht wordt geleverd door een spindel die door een volledig gesloten systeem wordt beschermd. De spanvijzen kunnen snel en eenvoudig worden bediend met een momentsleutel. Zelfs met een relatief laag koppel kunnen ze klemkrachten tot 50 kN realiseren (variant 160). Aangezien vastklemmen onder spanning gebeurt, worden de buigbelasting en daarbij het omhoog komen van de kleminrichting tot een minimum beperkt. Dit draagt verder bij aan de nauwkeurigheid en de rigiditeit van het klemmen.
Het modulaire gamma aan spanvijzen biedt altijd wel een oplossing. De aantrekkelijk geprijsde spanvijzen zijn verkrijgbaar in drie basisversies: de KONTEC KSC centrumspanner, KONTEC KSC-F en de dubbele spanner KONTECT KSC-D.

Deformatievrij klemmen met magnos magneettechnologie

De elektro permanentmagneettechnologie is uiterst efficiënt als het gaat om het verkorten van insteltijden en het opspannen van werkstukken met een lage vervorming. Met enige verfijning van het ontwerp kunnen zelfs grote werkstukken in enkele seconden zonder vervorming worden vastgeklemd en aan vijf zijden worden bewerkt. Ook de ontwikkeling van standaardmodules staat niet stil: moderne magnetische klemplaten maken optische of geautomatiseerde bewaking van het klemproces mogelijk.
SCHUNK vermindert met zijn oplossingen voor productieautomatisering en het opspannen van werkstukken, de insteltijden en kosten gevoelig.
Praat met onze specialisten in Brussel, op stand B23! Wij vinden ook voor uw productieproces een passende oplossing, van standaard tot high-tech oplossing voor de smart factory.

PRODUCTGAMMA

- Klauwen
- Klauwplaten
- (hydraulische) gereedschapshouders
- Stationaire spantechniek
- Magneettechnologie
- Grijpers en robottoebehoren

TEAM

Denis Lebeau

Clamping team

- Bart De Weggheleire
- Frank Verbeek
- Achille Isella
- Anthony Scarano

Gripping team

- Kris Vidts
- Simon Baré
- Frederik Warson

SCHUNK INTEC

SCHUNK INTEC

INDUSTRIELAAN 4
9320 EREMBODEGEM
+3253853504
+3253836351