naar top
Menu
Logo Print

Trumpf zet in op connected manufacturing tijdens Blechexpo

Nieuwe softwareoplossingen ondersteunt medewerkers in hun dagelijkse werk
magazine

Trumpf zal tijdens Blechexpo een reeks nieuwe slimme fabrieksoplossingen presenteren. Het bedrijf maakt van de internationale vakbeurs voor plaatbewerking gebruik om te laten zien hoe digitaal gekoppelde toepassingen kunnen bijdragen aan een betere organisatie van de productie en kostenreductie.
"Met behulp van onze verbonden producten en diensten kunnen klanten nu de efficiëntie van de productieprocessen in de plaatbewerking, die voor en na de machine plaatsvinden, verhogen", zegt Heinz-Jürgen Prokop, CEO Machinegereedschappen bij Trumpf.
In deze fasen wordt 80 procent van het werk verwerkt. Bij Blechexpo zal Trumpf laten zien hoe oplossingen zoals de fabrieksontwerpdiensten de tijd en middelen die nodig zijn om een klus te klaren met maximaal 50 procent kunnen verminderen.
Een van de zaken die het bedrijf zal demonstreren op de vakbeurs is het toevoegen van aangesloten toepassingen aan bestaande machines. "Digitale oplossingen zijn een voorwaarde voor het automatiseren van productieprocessen. Ze kunnen worden gebruikt om productieprocessen te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en stilstand te voorkomen", aldus Prokop.
Op Blechexpo zal Trumpf een volledig aangesloten systeem presenteren, samen met een nieuwe softwareoplossing die laat zien hoe digitalisering het werk van mensen gemakkelijker kan maken. In de toekomst ondersteunt het systeem werknemers op verschillende werkplekken op de werkvloer.
Trumpf zal ook haar concept voor toekomstige voorspellende onderhoudsdiensten presenteren, gebaseerd op een power-tube. Dit onderdeel, dat het hart vormt van de lasergenerator in bijna alle CO2-lasersnijmachines, rapporteert automatisch zijn status aan de operator. Hierdoor weet de gebruiker wanneer het onderdeel moet worden vervangen en wanneer het tijd is om een nabestelling te doen. Dit is een efficiënte manier om ongeplande stilstand te voorkomen.

TRUMPF

V.A.C. MACHINES

+3250315083
+3250315580