naar top
Menu
Logo Print

Vietnamese metaalindustrie richt zijn pijlen op Duitse machines

Duitse werktuigmachines ter ondersteuning van de industriële ontwikkeling
magazine

Duitsland en Duitse producten genieten in Vietnam een uitstekende reputatie. Dat werd bevestigd door Marko Walde, uitvoerend directeur van de Duits-Vietnamese Kamer van Koophandel en samenwerkingspartner voor het tweede VDW-symposium in de Mekong Delta. De economische ontwikkeling van Vietnam blijft in een stroomversnelling komen. Economische onderzoekers verwachten dat het bruto binnenlands product van het land in 2018 met 7% is gegroeid. Voor 2019 wordt een verdere groei van 6% voorspeld.
In 2018 investeerden de acht belangrijkste klantensectoren voor werktuigmachines 18% meer dan in het jaar daarvoor. Voor 2019 wordt een verdere stijging van 8% verwacht.
Vietnam heeft het potentieel voor Duitse machinefabrikanten en heeft zich gevestigd als een belangrijke schakel in de internationale toeleveringsketens. Dit betekent dat de fabrikanten concurrerend moeten zijn op de wereldmarkt, zowel in termen van prijs als kwaliteit.
Het land heeft dan ook een grote vraag naar geavanceerde productietechnologie. Het verbruik van werktuigmachines, een belangrijke indicator van de moderniseringsinspanningen van de industrie, zal in 2019 naar verwachting met 8,2 procent toenemen.
De machinebouw in Vietnam is niet goed ontwikkeld. Elke vooruitgang naar een moderne, efficiënte industrie is sterk afhankelijk van de invoer van werktuigmachines. Internationaal staat Vietnam al op de tiende plaats in de lijst van importlanden, met een aankoop van producten ter waarde van 1 miljard euro.
Duitsland is een van de weinige westerse leveranciers die machines aan Vietnam verkoopt. Sinds 2014 is de Duitse export van gereedschapsmachines naar Vietnam echter met meer dan 150 procent gestegen, met een stijging van 215 procent alleen al in 2018.