naar top
Menu
Logo Print

DeburringEXPO komt eraan

Vakbeurs voor ontbraamtechnologie en precisiebewerking van oppervlakken
magazine

Van acht tot en met 10 oktober vindt in het Duitse Karlsruhe voor de derde keer de beurs DeburringEXPO plaats. Op de beurs zal er stilgestaan worden bij allerlei oplossingen en processen van ontbraamtechnologieën en precisiebewerkingen.
Door steeds complexere geometrieën en fijnere structuren worden niet alleen bij de eigenlijke productie van onderdelen, maar ook bij het ontbramen en de oppervlaktebewerking steeds hogere eisen gesteld aan machinaal bewerkte, gevormde, primair gevormde, gesinterde en gegoten werkstukken.
"Betrouwbare ontbraambewerkingen, waarbij ook zeer fijne bramen en flitsers afhankelijk van de vereiste zuiverheidsgraad moeten worden verwijderd, zijn een voorwaarde om te voldoen aan de reinheidsspecificaties", verklaart Harmut Herdin, directeur van FairXperts.
In sommige gevallen zijn oppervlakken nodig die wrijving, slijtage en geluid tot een minimum beperken en die het mogelijk maken om de prestaties te verbeteren en de levensduur te verlengen. Voor verdere processen zoals verbinden, afdichten, coaten en monteren zijn om verschillende redenen braamvrije en in sommige gevallen afgeronde randen nodig.
"Alleen vertrouwen op de ervaring met eerder gebruikte processen voor deze taken kan snel leiden tot een concurrentienadeel. Benchmarking is daarom aan te raden, waarbij de aandacht centraal staat bij het zoeken naar de meest effectieve, betrouwbare en economische technologieën", aldus Herdin.
Bedrijven worden ook geconfronteerd met nieuwe taken op het gebied van oppervlaktebehandeling die het gevolg zijn van innovatieve productieprocessen zoals additive manufacturing (AM). Al deze taken zullen aan bod komen tijdens de DeburringEXPO. Een expertforum, dat simultaan vertaald zal worden (Duits-Engels/Engels-Duits), zal bezoekers bovendien van waardevolle knowhow voorzien.
Deelname is gratis voor bezoekers. Meer informatie vindt u op www.deburring-expo.de.