naar top
Menu
Logo Print

Laatste rechte lijn voor eerste Brussels opleidings- en tewerkstellingspool

Opening voor het najaar 2019
magazine

In de industriezone Erasmus-Noord in Anderlecht heeft Beliris de bouwwerken van de eerste opleidings- en tewerkstellingspool van het Brussels Gewest afgerond. Het nieuwe gebouw is bestemd voor opleidingen voor industriële en technologische knelpuntberoepen. Technicity.brussel wordt de beheerder. De opening staat gepland voor het najaar van 2019.
Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 7.228 m² en bestaat uit twee delen. Het voorste deel zal kantoren, informaticalokalen, vergaderzalen en een cafetaria bevatten. De werkplaatsen en leslokalen achteraan werden opgetrokken in een industriële stijl. Het opleidingscentrum werd ontworpen met bijzondere aandacht voor de veiligheid, functionaliteit en onderhoudsgemak. Het ligt vlakbij een metro- en treinstation, een Park & Ride en de autosnelweg en beschikt over overdekte stalling voor 28 fietsen en carpoolplaatsen. Het project zit in de laatste rechte lijn nu de bouwwerken zijn afgerond. De verdere inrichting van het gebouw wordt met onder andere de nodige technische en pedagogische uitrustingen voor de opleidings- en tewerkstellingsactiviteiten gelanceerd.
De opleidings- en tewerkstellingspool moet de economische situatie van een sector te verbeteren door de nood aan gekwalificeerde arbeidskrachten van de bedrijven in te vullen door werkzoekenden, werknemers en studenten de meest recente technologieën aan te leren en door te anticiperen op de noden van de sector. Daarvoor bundelen de publieke en private partners hun krachten op het vlak van infrastructuur, personeel en financiering.
In de toekomst komen er nog opleidingscentra voor de sectoren ICT, Transport & Logistiek en bouw.