naar top
Menu
Logo Print

VDW organiseert voor het eerst symposia in VS

Duitse fabrikanten focussen meer op Amerikaanse markt
magazine

Volgens de Amerikaanse Associatie van Productietechnologie is het niveau van de orders van de gereedschapsmachine-industrie in de eerste drie kwartalen van het jaar in de VS met 27% gestegen tot 3,4 miljard euro. In september alleen stegen de orders met 50%. Na China zijn de VS de op één na grootste markt voor werktuigmachines ter wereld, met een aandeel van 11% en een volume van ongeveer 8 miljard euro. Er wordt verwacht dat het verbruik in 2018 met meer dan 13% zal stijgen op dollarbasis.
Voor 2019 wordt een verdere stijging van 5% voorspeld. Reden genoeg voor de VDW (Vereniging voor Duitse werktuigmachinefabrikanten) om begin december de allereerste symposia van Duitse fabrikanten voor de Amerikaanse markt te organiseren: één in Detroit en één in Charlotte.
22 bekende Duitse leveranciers, waaronder Heller, Siemens en Weisser, waren aanwezig. Zij presenteerden hun aanbod op het gebied van 5-assige technologie, complete machinale bewerking, precisie- en prestatietechnologie, digitalisering, automatisering en tandwieltechnologie.
"De regio's Detroit en Charlotte zijn van groot belang vanwege de vele industrieën die er gevestigd zijn. Met name de automobielindustrie en toeleveranciers zijn goed vertegenwoordigd en bieden uitstekende zakelijke mogelijkheden”, vertelt Markus Schlipphak van Heller Machine Tools.
De Verenigde Staten zijn geen nieuw terrein voor Duitse fabrikanten - het is zelfs de op één na grootste exportmarkt. Vorig jaar exporteerden zij machines met een waarde van meer dan 1,2 miljard euro.
"Wat ons interesseert is de hoge kwaliteit die we kunnen bereiken met apparatuur van Duitse fabrikanten", zegt Hal Gerber, van Shiloh Industries. “Het is een geweldig format. Het geeft een duidelijk overzicht van de verschillende producten en oplossingen. Sommige presentaties stellen ons in staat om nieuwe ideeën te bedenken en enkele van de beste oplossingen te implementeren."