naar top
Menu
Logo Print

EIT maakt nieuwe innovatiegemeenschap EIT Manufacturing bekend

Gewonnen door team ‘Made by Europe’
magazine

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie heeft het team bekendgemaakt die de innovatiegemeenschap EIT Manufacturing zal oprichten. Die eer is voor ‘Made by Europe’, een consortium van 50 partners uit 17 landen, met onder andere Volvo, Tecnalia, Technical University of Vienna, CEA (French Alternative Energies and Atomic Energy Commission), Siemens, the Slovak University of Technology en Whirlpool Europe.
Zij brengen Europese vernieuwers samen om een betere en duurzamere toekomst voor burgers tot stand te brengen.
Deze pan-Europese partnerschap brengt toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven, het onderwijs, de onderzoekswereld en de publieke sector samen om uitdagingen aan te pakken via innovatie en bij te dragen tot duurzame groei en het creëren van werkgelegenheid in heel Europa.
"Namens de hele EIT-gemeenschap wens ik proficiat aan Made by Europe! Het EIT telt met deze uitbreiding tien innovatiegemeenschappen – toepasselijk voor het 10-jarig bestaan van het EIT”, vertelt Dirk Jan van den Berg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het EIT. “Dit zorgt voor een uitbreiding van ons bereik en onze mogelijkheden om vernieuwers in Europa te versterken.”
Ook Europees Commissaris Tibor Navracsics, die bevoegd is voor het EIT, was ingenomen met de bekendmaking: "De unieke, op onderwijs gerichte benadering van het EIT om innovatie te bevorderen, zal zo nog meer mogelijkheden scheppen voor talentvolle ondernemers en studenten in heel Europa. Dit is essentieel voor ons om innovatieve oplossingen te vinden voor grote uitdagingen inzake productie met toegevoegde waarde en stedelijke mobiliteit – en ons te helpen een veerkrachtig en concurrerend Europa te bouwen."
Om de oprichting van EIT Manufacturing mogelijk te maken, kent het EIT winnende partnerschappen een opstartpremie toe van 4 miljoen EUR om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk volledig operationeel zijn.
Naast EIT Manufacturing wordt er nog een innovatiegemeenschap opgericht: EIT Urban Mobility.