naar top
Menu
Logo Print

Wereldproductie smelterijen roestvrij staal gestegen met 13,3%

Grote stijgingen in China, Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Indonesië
magazine

Het Internationaal Forum voor Roestvrij Staal heeft cijfers vrijgegeven voor de eerste helft van 2018 waaruit blijkt dat de wereldproductie van smelterijen van roestvrij staal in een jaar tijd gestegen is met 13,3% tot 26,1 miljoen ton. Het eerste half jaar was dat nog 23 miljoen ton.
Europa en de Verenigde Staten groeien stabiel, maar de grootste stijging gebeurde in China, Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Indonesië.
In Europa steeg de productie van 3,882 tot 3,935 ton. Dat is een groei van 1,4%. Ook in de Verenigde Staten was er een stabiele groei van 1,6%.
In China steeg de productie echter veel sterker: In het eerste half jaar van 2018 produceerde het zo’n 13,2% meer dan dezelfde periode in 2017: van 12 miljoen tot 13,64 miljoen ton.
De Aziatische landen zonder China en Zuid-Korea kenden ook een groei van 5,8% in de productie van smelterijen, maar de grootste stijging kwam van de groep “anderen”. Tot die groep behoren de landen Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Indonesië. In de eerste helft van 2017 produceerden zij samen zo’n 1,7 miljoen ton. Dit jaar is dat 2,87 miljoen. Dat is een stijging van maar liefst 68,3%. Samen met China zijn zij dus de grootste groeiers op vlak van de productie van smelterijen van roestvrij staal.